Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

KDi iesaka: Klavieres uz kuģa

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Skotijas karalienes vizīte

Rīgā, Liepājā un Rēzeknē pirmo reizi Latvijā būs dzirdams bel canto meistara Gaetāno Doniceti operas Marija Stjuarte oriģinālversijas koncertuzvedums. Titullomā debitēs pasaulē pazīstamais latviešu soprāns Marina Rebeka. Opera stāsta par Skotijas karalienes Marijas Stjuartes un viņas māsīcas Anglijas karalienes Elizabetes cīņu par troni. Kopā ar Marinu Rebeku dziedās pašmāju un ārzemju solisti. Koncertuzvedumā piedalīsies no Latvijas orķestru mūziķiem veidotais Festivāla simfoniskais orķestris un koris Latvija. Pie diriģenta pults – amerikānis Džons Fjore.

Marija Stjuarte

Lielajā ģildē 10.I plkst. 19, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 12.I plkst. 19, Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē 15.I plkst. 16

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–110

***

Klavieres uz kuģa

Jūrmalā un Rīgā būs skatāms režisora Dmitrija Petrenko muzikālais iestudējums Novecento, kura pamatā ir itāļu rakstnieka un filosofa Alesandro Bariko stāsts par mūziķi, kurš izaudzis uz kuģa un nekad no tā nav nokāpis. Pianista lomā – Vestards Šimkus. Stāstītājs ir Nacionālā teātra aktieris Kristaps Ķeselis (izrādē latviešu valodā) un Rīgas Krievu teātra aktieris Maksims Busels (krievu valodā).

Novecento

Dzintaru koncertzālē 7.I plkst. 19 (krievu valodā), Spīķeru koncertzālē 13.I plkst. 19 (latviešu valodā)

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20

***

Jālido

Režisors Elmārs Seņkovs Nacionālajā teātrī piedāvās savu Antona Čehova Kaijas interpretāciju. Šī ir viena no desmit visbiežāk iestudētajām lugām pasaulē, taču Nacionālajā teātrī Kaija iestudēta tikai vienu reizi: 1960. gadā to uzvedis Kārlis Pamše.

Kaija

Nacionālā teātra Jaunajā zālē 5., 6.I plkst. 18.30, 15.I plkst. 13, 22.I plkst. 18.30 

Biļetes pārdotas

***

Viss ir mainīgs

Ģertrūdes ielas teātrī notiks laikmetīgās dejas kompānijas Ārā horeogrāfes Agates Bankavas izrāde Fafabulala. Iestudējums paver telpu diskusijām par cilvēka uztveri un nostāju, kas laika gaitā mēdz mainīties. Fafabulala vēsta par divu cilvēku komunikāciju un atgādina, ka nav vienas patiesības. Dzīvē viss ir mainīgs – no asarām līdz smiekliem. Iestudējumā dejo Rūdolfs Gediņš un Jānis Putniņš.

Fafabulala

Ģertrūdes ielas teātrī 8., 10.I plkst. 19

Biļetes biletes.git.lv EUR 11

***

Sudraba trauki

Pateicoties Latvijas Republikas goda konsula Filadelfijā Džona Medvecka atsaucībai un atbalstam, muzejā Rīgas birža var aplūkot daļu no Krievijas imperatores Katrīnas Lielās valdīšanas laikā pasūtītās Rīgas gubernatora servīzes. No 1775. gada Katrīna Lielā pasūtījusi sudraba pusdienu servīžu sērijas; tās pazīstamas kā gubernatora servīzes un darinātas Augsburgā, Parīzē un Londonā. Servīzes bija paredzēts lietot reģionālajās galvaspilsētās. Servīze Rīgā tika piegādāta 1784. gada 4. aprīlī, tā sastāvēja no četrām ovālām terīnēm, astoņiem kandelabriem, 24 svečturiem, astoņiem vīna dzesējamiem traukiem, mērces traukiem, šķīvjiem, to vākiem un citiem sudraba priekšmetiem ar kopējo svaru ap 482 kilogramiem.

Gubernatora servīze

Rīgas biržā līdz 31.VII

***

Ģitāras virtuozi

Mūzikas namā Daile notiks trio AG3’0 koncerts. Šajā programmā, iedvesmojoties no ģitāras virtuozu Ala di Meolas, Džona Maklaflina un Pako de Lusijas sadarbības, apvienojušies ģitāristi Aivars Hermanis, Kaspars Zemītis un Mārcis Auziņš. Koncertā skanēs flamenko, džezs, mūzika Latīņamerikas ritmos, pasaulē populāru autoru un pašu ģitāristu radītās oriģinālkompozīcijas.

AG3’0

Mūzikas namā Daile 11.I plkst. 19, 9.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Augļi un ogas

Jūs jau zināt – ja uz kādu brīdi iestājas klusums, nebūs labi! Krietnu laiku ieklausījos klusumā, kas valda ap Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvēšanu

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja