Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ziedoņa zālē sāk atzīmēt Ziedoņa deviņdesmitgadi

Pirmdien, 1. maijā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē ar fonda Viegli koncertu atklātas Imanta Ziedoņa dzimšanas dienas svinības. Imanta Ziedoņa fonda Viegli koncertsērija Es būšu tur norisināsies līdz pat 3. maijam, kad fonds atzīmēs Imanta Ziedoņa deviņdesmitgadi.

"Pateicamies koncerta visiem un fonda vārdā sakām milzīgu paldies arī korim Maska," kurš ievibrēja Ziedoņa zāli vēl nebijušās frekvencēs. Mūsu pirmais koncerts aizritēja bez aizķeršanās, esam ļoti pacilāti un priecīgi," tā par koncerta norisi stāsta mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis. Koncertā kopā ar fonda Viegli mūziķiem Jānis Strapcānu, Jāni Holšteinu-Upmani un Renāru Kauperu piedalījās arī fonda dibinātāju un dalībnieku korītis. Koncertā muzicēja arī ģitārists Miķelis Putniņš, pianists Toms Mikāls, basists Jānis Olekšs un bundzinieks Miķelis Vīte.

Koncertsērijas nosaukums aizgūts no fonda Viegli jaunākā singla, kas izdziedāts Imanta Ziedoņa dzejoļa Nakts ugunīs vārdos. Tas vēsta par ugunīm, kurās sadeg tumsa un ietek gaisma. Ziedoņa zālē varēja dzirdēt ne tikai jauno dziesmu Nakts ugunīs, bet arī pirmatskaņojumu piedzīvoja dziesma Svārsti. Fonda mūziķi kopā ar jaukto kori Maska izpildīja arī tādas melodijas ar Imanta Ziedoņa vārdiem kā Mazā bilžu rāmītī, Buramdziesmiņa, Tautas laiks un citas.

"Tā kā pieprasījums no koncerta apmeklētājiem ir liels, šodien esam nolēmuši pievienot papildu skatītāju vietas īpašajā, Ziedoņa jubilejas koncertā 3. maijā. Visus gaidām gan uz koncertiem, gan koncerta apmeklētājus ielūdzam pirmos apmeklēt ceļojošo izstādi Es atkal neatvados, kas pieejama turpat Latvijas Nacionālās bibliotēkas ātrijā," pauž fonda Viegli padomes priekšsēdētāja Žanete Grende.

Biļetes uz 3. maija koncertu pieejamas www.ekase.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja