Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Nacionālā apvienība pieļauj koalīcijas paplašināšanas iespēju

Pašreizējās koalīcijas paplašināšana teorētiski ir iespējama, taču pašlaik šāda jautājuma dienaskārtībā vēl nav, - LNT raidījumā 900 sekundes sacīja tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL - TB/LNNK).

Pašreizējās koalīcijas darbu Bērziņš novērtēja kā labu, tā spēj sabalansēt intereses, taču pieļauj iespēju, ka koalīcijai varētu pievienoties arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

Jautājums par koalīcijas paplašināšanu vai nepaplašināšanu ir jārisina valdošajai partijai Vienotība, tai ir jāuzņemas iniciatīva, lai rastu risinājumu konstitucionāla vairākuma nodrošināšanai vairākos Latvijai būtiskos jautājumos, sacīja Bērziņš.

Savukārt Zatlera reformu partija (ZRP) saglabā sarkanās līnijas attiecībā uz sadarbību ar ZZS, - otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā Labrīt , Latvija! teica ZRP līderis Valdis Zatlers.

Jau ziņots, ka ZZS ir paudusi gatavību iesaistīties koalīcijas darbā, un esot gatava iegūt valdībā divas ministru vietas apmaiņā pret atbalstu vairākos gaidāmajos balsojumos saistībā gan ar Latvijas iekšpolitiku, gan ārpolitiku.

Zatlers otrdien uzsvēra, ka ZRP, ejot uz vēlēšanām, skaidri pateica "nē oligarhu partijām" un izmaiņas Latvijas politiskajos procesos ir devušas pozitīvu virzienu. Tādēļ ZRP šis sarkanās līnijas saglabā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas