Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināta (2) - VL-TB/LNNK: SC iekļaušana valdībā radītu neprognozējamas sekas

Nacionālās apvienības Visu latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pārstāvji Valsts prezidentam Andrim Bērziņam kā pašlaik Latvijai labāko koalīciju minējuši tādu, ko veido Zatlera Reformu partija, "Vienotība" un VL-TB/LNNK. Pēc apvienības uzskata, SC iekļaušana koalīcijā radītu neprognozējamas sekas, to pēc tikšanās ar prezidentu sacīja apvienības pārstāvis Raivis Dzintars.

Lai gan prezidents arī sarunā ar Nacionālo apvienību uzsvēris, ka koalīcijai jābūt pēc iespējas plašākai, apvienība uzskata, ka "viens ir vēlamās iespējas, bet otrs – reālās iespējas", un NA būtu gatava iesaistīties koalīcijā arī ar Zaļo un zemnieku savienību, taču Zatlera Reformu partija ar šo politisko spēku neredz iespējas sadarboties.

Otrs VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs, nacionālās apvienības izvirzītais premjera amata kandidāts Gaidis Bērziņš pastāstīja, ka šī bijusi ļoti pragmatiska darba tikšanās, kurā pārrunāti jautājumi par ekonomiku, nodokļu politiku, demogrāfiju un nacionālajām lietām. "Izstāstījām savu redzējumu un no citiem politiskajiem spēkiem atšķirīgos viedokļus. Valsts prezidents mūs uzklausīja un domāju, ka sapratāmies daudzos jautājumos," teica Bērziņš.

Atbildot uz jautājumu, kā nacionālā apvienība varētu tikt galā ar atsevišķu savu biedru izpausmēm sociālajos tīklos, kas reizēm ir ļoti radikālas, Dzintars norādīja, ka dažādus viedokļus paužot jebkuras partijas biedri, bet VL-TB/LNNK esot gatava par katra sava biedra iztikumu diskutēt. "Ja tas būšot pretrunā ar nacionālās apvienības nostāju, no tā norobežosimies un pieņemsim nepieciešamos mērus," teica Dzintars.

Gaidis Bērziņš piebilda, ka reti kurš politiskais spēks esot tik prognozējams kā VL-TB/LNNK, un to pierādot darbība pašreizējā Saeimā.

Valsts prezidentam ceturtdien vēl paredzētas sarunas ar Zaļo un zemnieku savienību, un pēc tām Bērziņš nāks klajā ar vērtējumu par sarunu pirmo kārtu ar partijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas