Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināts (15:55) - Straujuma uzklausa topošās koalīcijas partnerus un koriģē ministriju sadalījumu

Premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma (Vienotība), uzklausot koalīciju veidojošās partijas, ir mainījusi ministriju potenciālo sadalījumu topošajā valdībā, partijas par to apspriedīsies līdz pirmdienai. 

Atbilstoši šim plānam Vienotība būtu atbildīga par Veselības ministriju, Aizsardzības ministriju, Satiksmes ministriju un Finanšu ministriju; Reformu partija - par Iekšlietu ministriju, Ārlietu ministriju un Ekonomikas ministriju; Nacionālā apvienība - par Kultūras ministriju, Tieslietu ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, bet Zaļo un zemnieku savienība - par Labklājības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju un Zemkopības ministriju.

Vairs netiek runāts par Eiropas lietu ministra posteņa izveidi.

Tāpat izteikti piedāvājumi par atsevišķu ministriju parlamentāro sekretāru amatiem - VARAM tas tiktu Zaļo un zemnieku savienībai un Labklājības ministrijā - Nacionālajai apvienībai, kas saistāms ar tās interesi uzraudzīt demogrāfijas lietu politiku.

"Šis ir zināmā mērā līdzsvara meklējums," teica Straujuma.

Izrietoši no šāda sadalījuma darbu varētu turpināt pašreizējais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kā arī veselības ministre Ingrīda Circene. Iespējams, valdībā darbu varētu turpināt arī ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts. Tomēr Straujuma uzsvēra, ka par ministru kandidātiem pašlaik vēl nerunā, bet viņa izvērtēs katru potenciālo ministra amata kandidātu un patur tiesības atteikt potenciālajiem kandidātiem, ja viņu kandidatūras nebūs apmierinošas.

ZZS partiju apvienības vadītājs Uldis Augulis sacīja, ka partijas apspriedīs šo piedāvājumu, kas apliecina, ka "mēs mēģinam meklēt risinājumus". ZZS jau sākotnēji nepiekrita atsevišķa Eiropas lietu ministra portfeļa izveides. Pēc ZZS domām, sadalīt partiju atbildību atbilstoši ministriju dalījumam resursu, resursus tērējošās un spēka ministrijās nav pareizi.

Reformu partijas vadītājs Edmunds Demiters ministriju jaunā sadalījuma piedāvājumu novērtēja kā likumsakarīgu, jo, "sadalot matemātiski, mēs ne pie kā nevaram nonākt". Esot pareizi novērtēt labi strādājošus esošos ministrus un ļaut viņiem strādāt arī turpmāk.

Savukārt NA pārstāvis Einārs Cilinskis pauda, ka NA bijis ar mieru arī ar sākotnējo Straujumas piedāvājumu par ministriju sadalījumu un arī pašlaik attiecībā uz NA tas nav mainījies.

Partijas par atbildību sadalījumu ministrijās turpinās spriest pirmdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas