Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Pretēji priekšvēlēšanu solījumiem Grigule neraujas Eiropā cīnīties par lauksaimniekiem

Pretēji paustajam plašajā priekšvēlēšanu kampaņā Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā Iveta Grigule (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) nemaz nemērķējot strādāt EP Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejā, bet gan paudusi vēlmi darboties Ārlietu, kā arī Izglītības un kultūras komitejā, liecina portāla Diena.lv rīcībā esošā informācija.

Savukārt sarunās par to, kurai EP politiskajai grupai pievienoties, Grigule par iespējamu sadarbību līdz šim runājusi ar britu Neatkarības partijas vadītāja Naidžela Faraza veidoto eiroskeptiķu grupu un liberāļu un demokrātu aliansi (ALDE). Nekādi gala lēmumi par pievienošanos kādai no grupām gan vēl neesot pieņemti. 

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) viens no līderiem Augusts Brigmanis portālam Diena.lv šo informāciju ne noliedza, neapstiprināja, sakot, ka par Grigules sarunām Briselē neesot informēts. Savukārt pati Grigule, kā jau ierasts, uz telefona zvaniem neatbildēja.

"Sagaidīsim sarunu rezultātus. Es tiešām nezinu un neesmu lietas kursā par šīm sarunām. Viņa ir cilvēks ar savu brīvu izvēli," teica Brigmanis. "Es negribētu noniecināt nevienu viņas izvēli," viņš piebilda.

Vienlaikus politiķis gan pauda jau iepriekš teikto, ka darbošanās Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejā būtu piemērotāka, ņemot vērā ievēlēšanu no Zaļo un zemnieku savienības, taču arī izglītības un ārlietu jomas ir cienījamas komitejas.

Uzreiz pēc ievēlēšanas skeptiski par Grigules darbošanos Eiropā izteikušies arī vairāki viņas kolēģi no citām partijām. Piemēram, Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK pārstāvis Roberts Zīle un Vienotības līderis Valdis Dombrovskis norādīja, ka Grigule plānojot stāties tādā partiju grupā, kas darbojas pretēji viņas paustajam priekšvēlēšanu kampaņā, piemēram, aizstāv liberālas idejas seksuālo minoritāšu jautājumos un iestājas pret augstāku finansējumu lauksaimniecībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas