Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Valdība devusi laiku PV turpināt mediācijas sarunas ar CAF līdz 8.martam

Valdība devusi laiku AS "Pasažieru vilciens" (PV) turpināt mediācijas sarunas ar Spānijas uzņēmumu "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles" (CAF) līdz 8.martam, pēc jautājuma izskatīšanas slēgtajā sēdē žurnālistiem teica PV valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis.

Par Eiropas Savienības (ES) finansējuma pārdali viņš atturējās sniegt komentārus, mudinot vērsties pie Satiksmes ministrijas, taču uz jautājumu, vai valdību izdevies pārliecināt nesteigties ar tā pārdalīšanu, viņš atbildēja apstiprinoši.

"Cerēsim, ka pasažieri varēs braukt ar jauniem vilcieniem," teica Birkmanis, norādot, ka izlīgums ļautu ES finansējumu izmantot vilcieniem.

Valdībai par mediācijas procesa rezultātiem jāziņo 12.martā.

Komentējot CAF minēto, ka mediācijas process jānoslēdz līdz 29.martam, viņš teica, ka ar kompāniju paredzēts runāt par ātrāku procesa pabeigšanu. "Ar viņiem runāsim par to, ka strādājam ātrāk, vairāk, ilgāk, lai pabeigtu procesu ātrāk."

Viņš pauda viedokli, ka līdz 8.martam procesu būs iespējams noslēgt.

Vaicāts par turpmāko PV rīcību, ja tomēr tiks nolemts līdzekļus pārdalīt, Birkmanis norādīja, ka uz šo jautājumu varētu atbildēt marta vidū, kad būs pilnīga skaidrība, vai nauda tiks pārdalīta.

Kā ziņots, pirms nedēļas pēc iepazīšanās ar PV ziņojumu par mediācijas procesu Stokholmā valdība nolēma uz nedēļu atlikt lemšanu par finansējuma pārdali.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka mediācijas process ir ievilcies, kas ir problēma, savukārt Satiksmes ministrija (SM) nepiedāvā risinājumu, kā nonākt līdz mediācijas procesa beigām "saprotamā laika periodā". Tāpat esot jāņem vērā Eiropas Savienības fondu pārdales termiņi, lai apgūtu vilcienu iepirkumam paredzētos līdzekļus vēl šajā finanšu perspektīvā.

SM ir sagatavojusi papildu informāciju Eiropas Komisijai (EK) par sešiem projektiem, kuru labā tiktu pārdalīts vērienīgā un neveiksmīgā vilcienu iepirkuma finansējums 100 miljonu latu vērtībā. Šie projekti segtu 80% no vilcienu iepirkumā paredzētajiem līdzekļiem.

Latvijas piedāvātie projekti ir 13 būtisku dzelzceļa pieturu modernizēšana, Šķirotavas stacijas modernizācija, Liepājas stacijas signalizācijas sistēmas modernizācija un sliežu paplašināšana, sliežu ceļa atjaunošana Austrumu-Rietumu transporta koridorā, sliežu pārmiju nomaiņa "Rail Baltica" un Austrumu-Rietumu koridorā, kā arī Austrumu-Rietumu koridora galvenā datu pārraides tīkla modernizācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas