Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Zalāns negatīvo attieksmi pret jaunievēlēto prezidentu saista ar Saeimas zemo popularitāti

Negatīvā attieksme pret jaunievēlēto Valsts prezidentu Andri Bērziņu (Zaļo un zemnieku savienība) saistāma ar Saeimas slikto reitingu, piektdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā 100.panta preses klubs norādīja Par labu Latviju Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Zalāns.

"Tā situācija ir absolūti adekvāta tam, kāds ir Saeimas reitings. Saeima ir tas starpnieks starp tautu - nevis tikai simts cilvēkiem, ko daži sauc par tautu, bet starp tautu kopumā, starp Latvijas tautu - un prezidenta institūciju. Un ja Saeimai būtu, piemēram, 50 vai pat 60 procentu reitings, es domāju, varbūt kāds paprotestētu, bet nebūtu tāda kopēja negatīva noskaņojuma," minēja deputāts.

Turpretī, ja reitings ir zems, tas atstāj nospiedumu arī uz parlamenta lēmumiem.

"Un te ir jāsaprot - tas Saeimas prestižs neveidojas vienā dienā, viņš ir ilgā laikā devalvējies," uzsvēra E.Zalāns. Viņš gan atzina, ka Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība) daudz darījusi, lai uzlabotu parlamenta prestižu, tomēr tas saistāms arī ar valdības darbu, jo cilvēki to nešķiro.

"Un ja cilvēki no valdības neredz labus darba rezultātus, tad tas kopējais noskaņojums - kāpēc, lai viņš būtu labāks?" minēja opozīcijas pārstāvis.

Savukārt Saskaņas centra pārstāvis Andrejs Klementjevs atgādināja, ka pirms četriem gadiem, sagaidot pēc ievēlēšanas pašreizējo prezidentu Valdi Zatleru, pie Saeimas pulcējās krietni vairāk cilvēku, nekā patlaban, sagaidot Andri Bērziņu. Tomēr V.Zatleram šajā laikā izdevās pierādīt sevi.

Jau vēstīts, ka V.Zatlers prezidenta amatu pildīs vēl līdz 7.jūlijam, bet 8.jūlijā viņa vietā stāsies jaunievēlētais prezidents A.Bērziņš.

Visu prezidenta vēlēšanu laiku pie parlamenta ēkas ceturtdien pulcējās protestētāji, kuri pauda atbalstu V.Zatleram, bet A.Bērziņu pēc ievēlēšanas sagaidīja ar noraidījuma saucieniem un svilpieniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas