Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Zatlers: Ir morāli iemesli, kādēļ Āboltiņa nevar vadīt 11. Saeimu

Eksprezidents Valdis Zatlers (Zatlera Reformu partija) paudis uzskatu, ka varētu rasties morālas dabas jautājumi, ja Vienotības līdere Solvita Āboltiņa vēlētos pretendēt uz 11.Saeimas priekšsēdētājas amatu, raksta portāls pietiek.com. 

ZRP līderis gan atturas precizēt, vai iemesls tam ir fakts, ka S.Āboltiņas vadītā Saeima ir tikusi atlaista. Tāpat V.Zatlers skaidri neatbild, vai pats vēlas ieņemt šo amatu, tomēr ļaujot noprast, ka par to necīnīsies. 

Ne S.Āboltiņa, ne V.Zatlers oficiāli nav atzinuši, ka ir ieinteresēti jaunievēlētās Saeimas spīkera amata iegūšanā. Tomēr partiju sarunās iesaistītie portālam atzinuši, ka no S.Āboltiņas ir nolasāma vēlme šo amatu saglabāt.

V.Zatlers uz jautājumu, vai, viņaprāt, uz šo Saeimas priekšsēdētāja amatu atkārtoti varētu pretendēt S.Āboltiņa, eksprezidents atbildēja: "Tur ir viens morālas dabas jautājums." Viņš gan nav vēlējies precizēt, vai runā par faktu, ka S.Āboltiņas vadītā 10. Saeima ir iegājusi vēsturē kā pirmā atlaistā. 

Neoficiāli no ZRP izskan, ka eksprezidenta partija varētu necelt iebildumus pret S.Āboltiņas palikšanu Saeimas spīkeres amatā, ja tā ir cena, kas jāmaksā par Vienotības pievienošanos plašajai valdības koalīcijai ar Saskaņas centru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas