Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Straujuma: Obamas drošības plāns mums ir ļoti svarīgs

"Tas ir ļoti svarīgi visām Austrumeiropas valstīm, ka mūsu drošības nodrošināšanai tiek piešķirti līdzekļi," tā otrdien preses konferencē pēc valdības sēdes Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) komentēja ASV prezidenta Baraka Obamas rosināto miljardu dolāru vērto drošības plānu Austrumeiropai.

Viņa norādīja, ka patlaban drošības situācija reģionā ir "pietiekoši satraucoša", kā arī pateicās gan ASV, Rietumeiropas valstīm par līdz šim sniegto atbalstu, piemēram, karavīru dalību mācībās un iesaisti gaisa telpas patrulēšanā.

"Tas stiprina drošību Baltijas valstīs un visā Austrumeiropā," pārliecināta bija premjere.

Viņa vēlreiz apstiprināja jau ASV viceprezidentam Džo Baidenam sacīto, ka Latvija 2020. gadā atvēlēs aizsardzībai 2% no iekšzemes kopprodukta. Turklāt Aizsardzības ministrija jau tuvākajās dienās iesniegs plānu, kā to panākt, kā arī sniegs kopvērtējumu par aizsardzības jomas situāciju.

"Ir, protams, ļoti labi sajust solidaritāti, bet katrai valstij jābūt arī zināmam ieguldījumam savā aizsardzībā," teica premjere.

Jau ziņots, ka ASV prezidents otrdien paziņoja par iniciatīvu līdz viena miljarda dolāru (735 miljonu eiro) vērtībā, lai finansētu papildu ASV sauszemes, gaisa un jūras spēku izvietošanu "jaunajos sabiedrotajos" Austrumeiropā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē