Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Zanders: Sazvērestības plaukst un zeļ arī Latvijas politikā

Gandrīz 71% amerikāņu ir pārliecināti, ka viņu valdība slēpj informāciju par kontaktiem ar citplanētiešiem. Konspirācijas teorijas ir kļuvušas populāras pat Ķīnā, kas kultūras tradīciju dēļ agrāk ar tām neaizrāvās (piemēram, Ķīnā iznākušās grāmatas Valūtu kari galvenā doma ir tā, ka Rietumos visus procesus kopš Vaterlo kaujas līdz apmēram 1998. gadam kontrolējuši Rotšildi...).

Sazvērestības, slepenie grupējumi – tas viss mūsdienās plaukst un zeļ. To skaitā Latvijas politikā.

Pilnīgi iespējams, mediju saceltā jezga ap kultūras ministres braucienu uz Austrāliju ir pārspīlēta. Var saprast ministres sarūgtinājumu. Un principā var saprast, ka Nacionālā apvienība savējo aizstāv. Bet kādēļ ar tik amizantiem līdzekļiem? Tiekot «mērķtiecīgi radīts  fons». Pārmetumu mērķis ir «novērsts uzmanību no nekaunīgiem algu palielinājumiem atsevišķās ministrijās». Protams, protams. Pavļuts un Ronis sazvanīja Latvijas Radio, Latvijas Televīziju, Lato Lapsu un vēl pulku mediju druvā strādājošu ļaužu, kuri noslēpumainu iemeslu dēļ arī ar skubu metās viltīgi izplānoto manevru īstenot.

Ar šādu sazvērestības teoriju ligu gan sirgst arī citas partijas, tomēr NA līderim kā medijos pastrādājušam cilvēkam jau nu vajadzētu zināt, kā apaug ar traktējumiem un komentāriem pat aptuvena informācija (?), ceļo no viena medija uz otru utt. Pati ministre, ja neskaita dažus sākotnējus emocionālus izklupienus, savu pozīciju spēja paskaidrot gluži labi. Savukārt viņas partija izvēlējās «burt drāmu».

Nenoliedzot, ka dažkārt šādi «skandāli» ir konkurentu inspirēti, vairākumā gadījumu iemesls ir pārpratums. Piesaucot «sazvērniekus», aizskartā amatpersona pati sev kaitē – meklē tumšā istabā melnu kaķi, kura tur nav, nevis izrunā neskaidrības, kļūdas ar medijiem un sabiedrību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē