Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 26. maijs
Varis, Eduards, Edvards, Edvarts

Augulis: Sarunas starp airBaltic akcionāriem norisinās pozitīvā gultnē

Sarunas starp Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" akcionāriem norisinās pozitīvā gultnē - no privātā akcionāra puses ir sapratne un notiek "diezgan liela tuvošanās", lai kopā atrisinātu visas samilzušās problēmas, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Viņš skaidroja, ka līdz akcionāru sapulcei, kā to deleģējusi valdība, viņam jāpanāk, lai tiktu izbeigts akcionāru līgums.

"Tas ir ļoti svarīgi, un ministrija ir jau sagatavojusi dokumentus, lai varētu akcionāru sapulcē iecelt jaunu valdi, jaunu padomi. Valde atbilstoši normālai komercpraksei būs paplašinātā trīs cilvēku sastāvā, lai pārvaldība nebūtu vienpersoniska," uzsvēra Augulis.

"Ir jāpanāk šodien vienošanās par akcionāru līgumu, jo rītdien ir akcionāru sapulce," uzsvēra ministrs.

Viņš skaidroja, ka rītdienas, 29.septembra, akcionāru sapulce būs viens no atskaites punktiem un "tad arī redzēsim, cik tālu esam".

"Es domāju, ka, saprātīgi sadarbojoties akcionāriem, nav nekādu šķēršļu, lai atrisinātu problēmu," atzina ministrs.

BAS pārstāvis Juris Pētersons savukārt norādīja, ka privātais akcionārs vēl nav saņēmis "valdības lēmumu un citus dokumentus", tādēļ izvirzītos priekšnoteikumus "vēl nevaram detalizētāk komentēt".

Kā ziņots, valdība vakar slēgtajā sēdē apstiprināja vienošanos par turpmāko "airBaltic" pārvaldību, kas paredz no valsts puses lidsabiedrības pamatkapitālā ieguldīt 57,6 miljonus latu.

Ja "airBaltic" mazākuma akcionāri - "Baltijas aviācijas sistēmas (BAS) - izpildīs izvirzītos nosacījumus, Augulim ir dots mandāts šādu vienošanos parakstīt. Pēc valdības pārstāvju teiktā, vienošanos plānots parakstīt līdz 29.septembrim, kad paredzēta aviosabiedrības akcionāru sapulce.

Valsts finansējums pamatā tiks nodrošināts kā Valsts kases aizdevums ar iespēju to vismaz daļēji kapitalizēt, žurnālistiem vakar sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V). BAS ieguldījums būs proporcionāls uzņēmumam piederošo "airBaltic" akciju apmēram, un tie ir aptuveni 50 miljoni latu. Līdzekļi paredzēti operatīvo zaudējumu segšanai, kas ir šogad un daļēji paredzēti nākamgad. Daļu esot gatavība novirzīt arī flotes modernizācijas vajadzībām.

29.septembrī paredzētajā "airBaltic" akcionāru sapulcē varētu tikt pieņemti lēmumi par pamatkapitāla palielināšanu, valdes un padomes nomaiņu, statūtu izmaiņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas