Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Zatlers: 18.novembrim jākļūst par svētkiem, kad dažādu tautību cilvēki apsēžas pie kopīga svētku galda

Zatlera Reformu partija tika radīta, rūpīgi izvērtējot politisko partiju piedāvājumu spektru un skaidri apzinoties, ka tajā ir nepieciešamība pēc centriska, mērena, visām sabiedrības grupām atvērta politiskā spēka. Jau pašos pirmsākumos esam vairākkārt uzsvēruši, ka valsts attīstībai nepieciešama politika bez etniskā dalījuma un aktīvi soļi sabiedrības saliedēšanai.

Konkrēti darāmie darbi šajā jomā skaidri iezīmēti ZRP programmas sadaļā Saliedēta un iekļaujoša sabiedrība, un liela to daļa nonākusi arī valdības deklarācijā.

Pēc 11. Saeimas vēlēšanām, izprotot daudzos riskus un šī lēmuma nepopularitāti nacionāli noskaņotajā vēlētāju daļā, ZRP publiski pamatoja nepieciešamību aicināt  Saskaņas centru strādāt valdībā. Lai arī ZRP apzinājās riskus un pretrunīgo attieksmi pret šādu lēmumu, pirmā un galvenā motivācija šim solim bija mēģinājums pirmo reizi atjaunotās Latvijas Republikas vēsturē nojaukt politiskās neuzticēšanās mūri, lai veidotu vienotu politisko nāciju. Šo ZRP soli koalīcijas partneri noraidīja.

Šobrīd, vērojot Saskaņas centra līdera Nila Ušakova un Vladimira Lindemana aktivitātes publiskajā telpā, ir skaidri redzams, ka apvienība, kurai nav izdevies iekļūt valdībā, cenšas audzēt savu politisko kapitālu uz sabiedrības sašķeltības rēķina. Referendums par otro valsts valodu, pat ja tāds notiks, nepanāks izmaiņas Satversmē. Tā vietā tas atmetīs mūsu sabiedrību vairākus gadus tālā pagātnē, vairojot aizvainojuma sajūtu un neuzticēšanos starp cilvēkiem  Tādēļ aicinu visus Latvijas pilsoņus nepaļauties atsevišķu personu aicinājumiem uz šo populistisko un sabiedrību šķeļošo iniciatīvu. Mūsu vēsturiskā neatkarības iegūšanas un atgūšanas pieredze ir bijusi cīņa gan ar, gan bez ieročiem, šobrīd mums ir nepieciešama cita enerģija – sadarbība, saliedētība, iecietība un mīlestība. Tieši tāpēc šajā tumšajā laikā novēlu visiem iet gaismas ceļu!

Latvijas kulturālā un lingvistiskā daudzveidība ir neatņemama Latvijas kultūras sastāvdaļa un visas sabiedrības bagātība, kuru  ZRP jaunās valdības sastāvā ir apņēmusies aktīvi atbalstīt. Mēs vēlamies aktivizēt naturalizāciju un celt tās prestižu, iestājoties par  nepilsonības "atražošanas" izbeigšanu Latvijā dzimušiem nepilsoņu bērniem. Referendums par otro valsts valodu tikai attālina šo mērķu  sasniegšanu.

Valsts svētkos aicinu visus Latvijas iedzīvotājus neatkarīgi no etniskās piederības izrādīt savstarpēju cieņu un labvēlību citam pret citu. 18. novembrim jākļūst par svētkiem, kad Latvijā mītošie dažādu tautību cilvēki apsēžas pie kopīga svētku galda, lai atzīmētu valsts dzimšanas dienu. Mums jākļūst stipriem un pašpārliecinātiem, lai mēs spētu neļauties ekstrēmi noskaņotu personu politiskajām manipulācijām.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas