Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Ragaviņās uz mežu? Riņķa dancis

Paija. Mana māmiņa ietur dzelžainu principu - lai cik grūti viņai dažkārt klājies, viņa principa pēc nekad no manis nav pieņēmusi finansiālu palīdzību. Kaut ko vērtīgu viņai esmu varējusi nopirkt vai iemānīt tikai ar šmaukšanos - ka tas maksājis superlēti vai tā ir mana lieta, kuru man vairs nevajag.

Naudu mana māmiņa no manis nav pieņēmusi nekad. Ja viņai kaut ko atvedu ciemkukulī no pārtikas, nākamajā reizē viņa piespiedu kārtā par atvesto ciemkukuli man piespiež paņemt naudu. Ja es naudu neņemu, viņa dīc tik ilgi, kamēr mīļā miera labad esmu spiesta naudu paņemt. Bet tad es viņai kaut ko vajadzīgu nopērku par šo naudu. Tāds riņķa dancis sanāk. Iespējams, tāpat es rīkošos pret saviem bērniem, jo zināms skaistums šajā lepnumā ir.

es. Ar šo tēmu saskaros jau vairākus gadus, kopš aizgāja tēvs. Māte paziņoja, ka viņa šeit dzimusi, dzīvojusi, šeit arī nomirs. Mēs, bērni, atrodamies diezgan tālu. Pēdējā laikā mūsu klātbūtne būtu vajadzīga katru dienu, taču tas nav iespējams. Un tā visu laiku jūtamies vainīgi, jo māte ne pie viena no mums negrib pārcelties. Paziņas dalās savā pieredzē, ka veca cilvēka izkustināšana no ierastās vides viņam ir ātri nāvējoša, kaut bērni gribējuši tikai labāko. Vai vecumā cilvēks vairs nav cilvēks? Vai viņam nedrīkst būt savs viedoklis? Mūžīgās jaunības alkas un stress mūs nobeigs ātrāk nekā smagais mūžs - manu māti. Sevišķi šajā trakajā laikā redzams, ka bērniem nav vietas, lai blakus dzīvotu vairākas paaudzes. Pati uzaugu, vecmāmiņas aprūpēta, un domāju, ka esmu ar daudz bagātāku bagāžu nekā mūsdienu bērnudārzu bērniņi.

aina. Tikai XVIII-XIX gs. visa ģimene dzīvoja kopā visu dzīves laiku. Tagad ģimenes dzīvo atsevišķi un veco ļaužu nespēja tikt galā ar sevi un nepieciešamība pārcelties pie bērniem vai radiem notiek jau dziļā vecumā. Nekādas saiknes starp jaunajiem un vecajiem nav. Nekādu dzīves gudrību no slimā un vecā cilvēka, kurš piespiedu kārtā nonāk radu mājā, mazbērni neiegūs. Jaunā ģimene tiek nostādīta fakta priekšā - no šodienas tai būs jākopj vecs, slims cilvēks. Protams, viņi jūt diskomfortu! Un ir ar mieru samaksāt par pansionātu, lai tikai nebūtu kādam jāiet prom no darba un jākopj radinieks vai arī jāalgo kopēja, kas ir jūtami dārgāk.

ome. Man ir 62 gadi. Pagaidām mazbērni ar prieku brauc pie mums. Taču ļoti labi saprotu, ka pienāks brīdis, kad negribēšu «uzkraut» sevi dēla un vedeklas aprūpei. Lai pāriet ekonomiskā krīze, pēc tam varētu sākt diskutēt par brīvprātīgo eitanāziju. Varbūt to nekad neizmantošu, bet būtu vieglāk dzīvot ar domu, ka pati varu aizvērt durvis no otras puses, kad to patiešām vēlēšos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Minču aizraujošā dzīve

Vai ir kaut kas, ko par kaķiem nezināt? Visdrīzāk ir, un pat visai interesanti fakti.

Radlers glābs karstumā

Sākoties karstajai vasarai, vīnu, nemaz jau nerunājot par stiprajiem destilātiem, esam nomainījuši pret viegliem dzērieniem, kas rada patīkamu noskaņu, bet nereibina galvu.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?