Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

AlphaLane/Livonia spraigā cīņā bronzas spēlē Baltijas Top līgā regbijā piekāpjas Viļņas klubam

Sestdien, 14. oktobrī, lieliskajā un tai pat laikā pielijušā Upesciema stadionā mājinieki Garkalnes RK “AlphaLane/Livonia” Baltijas Top līgā mazajā finālā jeb spēlē par trešo vietu spraigā cīņā ar 20:27 piekāpās Viļņas “Geležinis Vilkas”, iegūstot ceturto vietu un aiz pašu pērn izcīnītās otrās vietas sasniedzot otro visu laiku labāko Latvijas komandas rezultātu šajā spēcīgajā Baltijas regbija līgā, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

Pagājušā gada finālisti Garkalnes Regbija klubs “AlphaLane/Livonia” bija aizvadījis lielisku regulāro sezonu grupu turnīrā, kur septiņās spēlēs tika izcīnītas sešas uzvaras un ieņemta otrā vieta. Tādējādi livonieši izpildīja sezonas minimālo mērķi, proti, pārliecinoši kvalificējās pusfinālam, atkārtojot pagājušās sezonas panākumu. Pusfinālā spēlē pieļautās kļūdas neļāva otro reizi sezonā un otro reizi vēsturē pieveikt Šauļu “Baltrex”, līdzvērtīgā cīņā piekāpties šim titulētajam lietuviešu regbija klubam.

Līdz ar to bija jācīnās mazajā finālā par bronzu. Trešās vietas spēlē bija jātiekas ar “Geležinis Vilkas”. Regulārajā sezonā “AlphaLane/Livonia”, parādot ļoti labu sniegumu, ar 35:21 bija pārspējusi Lietuvas galvaspilsētas klubu, tāpēc bija labas iespējas “Geležinis Vilkas” uzvarēt vēlreiz un otro gadu pēc kārtas nopelnīt godalgotu vietu, ko bez “Livonia” neviens cits Latvijas regbija klubs nav paveicis.

“AlphaLane/Livonia” ar kapteiņa Enzo Beltramino piezemējumu atklāja spēles rezultātu 4.minūtē – 5:0. Livoniešiem jau nākamo pāris minūšu laikā pārsvaru varēja trīskāršot, bet divas kļūdas – ātrā pretuzbrukumā partnera nepamanīšana kreisajā malā un piespēles neiedošana, un nedaudz vēlāk bumbas izlaišana no rokām netālu no pretinieka ieskaites zonas. Turpinājumā lietuvieši, kuri pirmajā puslaikā spēlēja pa vējam, pārņēma iniciatīvu un līdz pārtraukumam nopelnīja 20 punktus ar diviem realizētiem piezemējumiem (plus realziācijas) un diviem soda sitieniem. Tādējādi pirmais puslaiks noslēdzās 5:20 viesu labā.

Otrajā puslaikā mājinieki uzsāka pakaļdzīšanos, ko ievadīja Roberta Brikmaņa piezemējums un Beltramino soda sitiens (13:20), taču apmēram 15 minūtes līdz beigām “dzelzs vilki” atjaunoja divu piezemējumu pārsvaru (13:27). Piecas minūtes pirms beigām “Livonia” vēlreiz nonāca septiņu punktu atstatumā, pateicoties Dāvja Jansona piezemējumam un Beltramino realizācijai. Spēles izskaņā ‘AlphalAne/Livonia” mājinieki ilgi kontrolēja bumbu un bija ļoti tuvu neizšķirta panākšanai, tomēr pieļautā kļūda to neļāva. Līdz ar to arī nācās piedzīvot zaudējumu lietuviešiem ar 20:27. Pērn otro vietu izcīnījušie livonieši otro gadu pēc kārtas iekļuva labāko četriniekā, esot tik tuvu vēl vienai godalgai. Jāatgādina, ka Baltijas “Top” līgas pamatturnīru “Livonia” bija beigusi otrajā vietā.

"Miesnieki" cīņā par piekto vietu ar 37:28 (15:14) apspēlēja Kauņas "Ažuolas", bet finālā uzvaru svinēja Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja", kas ar 15:10 (8:7) pieveica Šauļu "Baltrex".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi