Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vērtē atzinīgi, bet jāveic uzlabojumi

Baltijas čempionātā regbijā-15 septīto vietu ieguvušie Garkalnes Regbija kluba Sporta Punkts/Livonia pārstāvji atzinīgi vērtē šī čempionāta izveidošanu, bet norāda arī uz nepilnībām, kas nākotne būtu jānovērš, informē RK Livonia pārstāvis Ivars Bācis.

Šogad jaunizveidotajā Baltijas čempionātā regbijā, kas ir otrs spēcīgākais turnīrs aiz Baltijas Top līgas, sacentās astoņas komandas – četras Lietuvas un četras Latvijas komandas, kuras bija sadalītas divās grupās pa četri katrā. Tādējādi katra komanda grupu turnīrā aizvadīja trīs spēles, divām labākajām tiekot lielajā pusfinālā par 1.-4. vietu, bet trešajai un ceturtajai vietai spēlējot mazajā pusfinālā par 5.-8. vietu.

Garkalnes “Sporta Punkts/Livonia” grupu turnīrā trijās spēlēs bija izcīnījusi vienu uzvaru un piedzīvojusi divus zaudējumus. “Livonia” otrajai komandai sezonas sākumā bija problēmas ar sastāva nokomplektēšanu, tāpēc arī nācās piedzīvot zaudējumus pirmajās divās spēlēs pret lietuviešiem, turklāt otrajā spēlē “Baltrex” dublieru komandai piekāpjoties ar nelielu rezultātu starpību. Šajā spēlē bija iespējas uzvarēt, ko arī uzsvēra komandas galvenais treneris Vilmārs Sokolovs, norādot, ka netika izmantotas divas labas piezemējuma iespējas, kā arī pieļautas dažas neveiksmīgas kļūdas, ko izmantoja pretinieki.

Ar šādu bilanci – viena uzvara un divi zaudējumi – “Livonia” grupā ieņēma trešo vietu un nopelnīja mazajā pusfinālā par 5.-8. vietu pretiniekos otras grupas ceturto vietu – Rāmavas “Lāčus”, kuriem arī grupā bija viena uzvara, kas izcīnīta pret savas grupas līderkomandu no Lietuvas “Citma-RV Transport-Brothers of Cleanlines”, un divi zaudējumi. Šajā spēlē pēc bumbas valdījuma bija līdzīga, bet pēc teritoriālā pārsvara pat vairāk par labu livoniešiem, taču “Sporta Punkts/Livonia”, atrodoties vadībā ar nelielu pārsvaru pēc pirmā puslaika un arī vēl otrā puslaika vidū, beigās tomēr ar 18:26 zaudēja Rāmavas “Lāčiem/Mūkusalai”.

Spēle par 7. vietu izpalika, jo otrajā mazajā pusfinālā Valmieras “Fēniksam” zaudējušie “Eži” atteicās no spēles par septīto vietu, jo traumu dēļ nevarēja nokomplektēt sastāvu. Jāatgādina, ka livoniešiem pēdējā grupas spēlē pirms mēneša izdevās pārspēt “Ežus” ar lielu starpību 51:15 un revanšēties par zaudējumu Latvijas kausa pusfinālā, tiesa, eži Baltijas čempionāta spēlē saskārās ar sastāva komplektācijas problēmu.

“Livonia” menedžeris Gregors Gorohovskis uzsver, ka ar sezonas galveno mērķi otrajai komandai ir tikuši galā. “Komanda ir bijusi nokomplektēta, mēs esam nospēlējuši visu turnīru – tas būtībā bija galvenais uzdevums, un to mēs izdarījām. Ja runā attiecībā uz rezultātu, tad gribu minēt, ka mēs šajā Baltijas čempionātā negājām uz rezultātu. Galvenais bija dot iespēju puišiem kārtīgi izspēlēties - tiem, kas regbijā atgriežās vai uzsāk gaitas regbijā un kuri nesaņēma pietiekamu spēles laiku Baltijas Top līgā. Bija labas spēles, bija mazāk labas spēles, bet kopsummā parādījām cienīgu rezultātu, un galvenais, ka guvām kaifu no procesa,” atzīmē Gorohovskis.

“Gribētu uzslavēt Latvijas Regbija federāciju un tās prezidentu Kārli Ventu par šo iniciatīvu, par to, ka ir izveidots šāds Baltijas čempionāts, kas ir tāds demokrātisks un dod iespēju piedalīties būtībā visiem. Uzteicams ir arī turnīra vizuālais noformējums. Organizatori ir piedomājuši, lai šis produkts būtu smuks, interesants un patīkams,” uzslavē “Livonia” menedžeris, kurš piebilst, ka ļoti cer, ka šis nav pēdējais Baltijas regbija čempionāts un kā šī ir tikai pirmā sezona. “Ceru, ka ar katru gadu turnīra līmenis un dalībnieku līmenis augs. Uzskatu, ka Baltijas čempionātam ir nākotne un ka mēs esam uz pareizā ceļa,” savu vērtējumu pauž Gorohovskis.

“Sporta Punkts/Livonia” galvenais treneris Vilmārs Sokolovs uzsvēra, ka Baltijas čempionāts ir kopumā labs turnīrs, bet pietrūkstot resursu, lai līdz galam visu labi īstenotu: “Ideja par Baltijas čempionāta rīkošanu ir ļoti laba, taču, kā izrādījās pagaidām nav pietiekamu resursu, lai visu labi un pareizi saplānotu, sastādītu spēļu grafiku utt. Arī tagad par trešo vietu spēlei lietuviešu komandu starpā nespēj vienoties par laukumu, tiesnešiem umtldz. Uzskatu, ka turnīrs no tāda aspekta ir sasteigts, pat teiktu samērā “pajēls””, secina Sokolovs.

“Kopumā labi nospēlējām. Cienīgi aizvadījām spēli pret “Baltrex” dublieriem. Diemžēl pret lāčiem “izgāzāmies” – nesanāca tā spēle, jo neizpildījām spēles plānu,” norāda galvenais treneris.

“Sporta Punkts/Livonia” kapteinis Uldis Bundzenieks. “Ar “Baltrex” dublieru komandu bija diezgan smaga spēle. Slapji laikapstākļi un kļūdas, uz kurām arī zaudējām spēli, bet komanda cīnījās godam. Bijām tuvu uzvarai, bet neizdevās noturēt to. Pēc tam nākamā spēle par 5-8. vietu ar “Lāčiem”, un tur zaudējām cīņas. “Lāču” cīņa bija smagāka un tehniskāka, katrā izspēlē nostumjot mūsējo cīņu. Īsti negāja arī autu izspēlēs, tur arī zaudējām bumbas. Skaistus piezemējumus veica mūsu “ātrie” spēlētāji. Kopumā spēle bija laba, cīnījāmies godam, kaut zaudējām šo spēli,” atzīst Bundzenieks.

“Sezona kopumā tāda vidēja sanāca no mana skatu punkta. Ir daudz lietas, kur jāpiestrādā gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Protams, pašiem arī bija problēmas ar sastāvu nokomplektēšanu dažu brīdi. Gribu paslavēt mūsu jaunos aizsargus, kuri visas sezonas garumā veica lielāko daļu piezemējumus un deva mums iespēju pacīnīties ar katru komandu. Protams, jānāk uz treniņiem, tas ir galvenais. Jātrenējas visiem kopā un jāslīpē iemaņas, tad jau tās uzvaras arī nāks vairāk,” atzīmē komandas kapteinis.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi