Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Virslīgas līderu cīņā Skonto uzvar un turpina Ventspils neveiksmju sēriju

Latvijas SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionāta centrālajā 16.kārtas spēlē trešdien Skonto savā laukumā turpināja kopvērtējuma līdzšinējās līderes Ventspils neveiksmju sēriju, uzvarot ar 2:0 (0:0).

Gūtā uzvara ļāvusi Skonto komandai kļūt par jauno kopvērtējuma līderi.

Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, bet 63.minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes rezultātu atklāja Vladislavs Gutkovskis. Desmit minūtes vēlāk uz viesu vārtiem tika nozīmēts vēl viens 11 metru soda sitiens, kas vienlaicīgi noveda arī pie Ventspils vārtsarga Maksima Uvarenko noraidīšanas no laukuma. Arī šoreiz precīzs soda sitienā bija čempionāta otrais rezultatīvākais futbolists Gutkovskis, kuram tie bija 13.gūtie vārti šosezon.

Pēc Uvarenko piešķirtā noraidījuma kurzemnieku vārtus sargāja vien 16 gadus vecais Reinis Reinholds.

Pēc šī rezultāta Skonto komanda kopvērtējuma galvgalī panākusi Ventspils vienību izcīnīto punktu ziņā, bet labāki savstarpējo maču rezultāti ļauj tai pašreizējos čempionus apsteigt. Tāpat rīdziniekiem pašlaik ir viena spēle rezervē.

Pašreizējā valsts čempione Ventspils uzvarēja sezonas pirmajās 12 virslīgas spēlēs, turpinājumā piekāpās Liepājai un Jūrmalas Spartakam, bet iepriekšējā mačā nospēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 ar Jelgavu. Komanda nav guvusi vārtus jau četrās cīņās pēc kārtas.

Tikmēr Rīgas klubs pēdējās deviņās virslīgas spēlēs ticis pie astoņām uzvarām un reizi spēlējis neizšķirti. Iepriekšējo neveiksmi tas cieta, kad ar 0:1 piekāpās tieši Ventspils komandai.

Citās trešdienas spēlēs Latvijas kausa ieguvēja Jelgava savā laukumā uzņems finansiālajās problēmās nokļuvušo Jūrmalas komandu, otra Jūrmalas vienība Spartaks uzņems Rīgas Daugavu, bet Daugavpils derbijā Daugava uzņems Daugavpils vienību.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar 37 punktiem 15 mačos ieņem Skonto komanda, kurai ar 37 punktiem 16 cīņās seko Ventspils, bet 31 punkts 15 spēlēs ir "Liepājai". Ceturtā ar 29 punktiem 15 mačos ir Daugavpils Daugava, bet tai trīs punktus zaudē Jelgava.

Sesto vietu ar 18 punktiem ieņem Spartaks komanda, tai ar 16 punktiem seko Rīgas Daugava, bet vēl par pieciem punktiem mazāk ir Daugavpils vienībai. Tikmēr astoņus punktus iekrājusi Metta/LU, kurai ar pieciem punktiem seko Jūrmala.

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - Skonto un Daugavpils Daugavai. Skonto komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet Daugavai licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Tāpat Skonto un Jūrmalas komandas nenokārtoto parādsaistību dēļ saņēmušas aizliegumus reģistrēt jaunus futbolistus, kas tām sevišķi aktuāli kļūs pēc 20.jūnija, kad sāksies vasaras pāreju periods.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja Ventspils komanda, aiz sevis atstājot Skonto un Daugavpils Daugavu. Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji Daugavpils. Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda Metta/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju Gulbeni.

Tikmēr pēc Liepājas metalurga kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs Liepāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Turpmāk nebūs vieglāk

Izlasi pēc smaga zaudējuma Vācijai eksaminēs spēcīgās Zviedrijas un Slovākijas valstsvienības.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi