Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Livonia uzvar Latvijas komandu derbijā un Šauļos regbijā-7 izcīna 5. vietu

RK Livonia pārliecinoši pārspēja RK Miesnieki spēlē par piekto vietu un kā piektā labākā komanda noslēdza ikgadējo un spēcīgo starptautisko regbija-7 turnīru Lietuvas pilsētā Šauļos, informē RK Livonia pārstāvis Ivars Bācis.

Šajā starptautiskajā spēcīgu komandu regbija-7 turnīrā “Livonia” piedalās regulāri. Pērn tika sasniegts pusfināls un iegūta ceturtā vieta. Šogad divas nedēļas pēc panākuma Latvijas čempionāta pirmajā posmā Edmundas Ščavinskas trenētos un Mārča Ruļļa vadītos “Livonia” regbija-7 spēlētājus gaidīja grūtāks pārbaudījums Šauļos, uz kurieni livonieši devās "jauktā" sastāvā, iekļaujot kluba pirmās un otrās komandas spēlētājus, kuriem pievienojās RK “Mītava” jaunie regbisti.

Šogad Šauļos iecienītajā regbija-7 turnīrā piedalījās sešas komandas no trim valstīm – Lietuvas, Latvijas un Ukrainas. Mājinieki bija viskuplāk pārstāvēti, proti, ar trim komandām – “Baltrex”, “Baltrex” dublieri un Lietuvas U18 izlase. No Latvijas uz Šauļiem bija devušies “Livonia” un “Miesnieki”, bet triju valstu pārstāvniecību nodrošināja Ukrainas izlase.

Turnīrs sākās ar grupu spēlēm. Sešas komandas bija sadalītas divās grupā pa trim katrā. RK “Livonia” grupā pretī stājās “Baltrex” un Lietuvas U18 izlase. Vispirms rezultatīvā spēlē pēc nesekmīgā sākuma piedzīvots zaudējums dienvidu kaimiņu jauniešu izlasei ar 16:31, bet pēc tam ar 7:38 nācās atzīt “Baltrex” pārākumu. Tādējādi livonieši ieņēma trešo vietu un noslēdzošajā turnīra spēlē tikās ar “Miesniekiem”, kuri arī piedzīvoja divus zaudējumus (ar 5:14 ukraiņiem un 5:36 “Baltrex” dublieriem) un bija trešie otrajā grupā.

Latvijas komandu duelī tāpat kā pērn pārāki bija “Livonia”, kas pretiniekiem šoreiz neatstāja cerības (2023. gadā abas komandas tika izlozētas vienā pārī ceturtdaļfinālā, kur ar 14:7 uzvarēja “Livonia” – aut.piez.). Latvijas čempionāta pirmajā posmā uzvarējušie livonieši šogad miesniekus pārspēja pārliecinoši ar 34:5 un tādējādi ieguva 5. vietu. Par turnīra uzvarētājiem kļuva mājinieki “Baltrex”, kas spraigā un līdzīgā fināla spēlē ar 17:12 uzvarēja Ukrainas izlasi.

Mārcis Rullis norāda, ka bija plānots uzvarēt Lietuvas jauniešu izlasi un cerēts uz pusfinālu, taču tam patraucējis neveiksmīgais spēles sākums. “Pamatdoma bija vinnēt jauniešu izlasi. Neveiksmīgas pirmās piecas minūtes, kurās ielaidām trīs piezemējumus un divus realizācijas sitienus, rezultātam kļūstot 0:19, pēc kā vairs neizdevās atspēlēties. Iemesls bija nepietiekama koncentrēšanās un arī vēl arī tas, ka spēlētāji ir jauni, t.i., vēl nesaspēlējušies. Vēlāk izdevās visu sakārtot, un spēle aizgāja.”

“Turnīrā kā allaž bija stipras komandas, taču pusfinālā varējām būt,” secina Rullis un tai pat laikā uzslavē jaunos lietuviešus: “Lietuvas U18 izlase ir spēcīgi, spēlē ilgi kopā, ir saspēlējušies un gatavojas nopietni startēt starptautiski.”

“Spēlējām pēc plāna, kas tika veidots un pie kā bija strādāts Edmundas Ščavinskas vadībā. Šajā turnīrā gribējām pārbaudīt savus spēkus pret citu valstu spēcīgām, kā arī ātrākām un augstāka līmeņa komandām nekā Latvijā,” norāda regbija speciālists no “Livonia”.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi