Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Ostapenko zaudējums Romas WTA 1000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien cieta zaudējumu Romas WTA 1000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā.

Ostapenko, kura WTA rangā atrodas desmitajā vietā un turnīrā ir izsēta ar devīto numuru, ar 2-6, 4-6 piekāpās pasaules otrajai raketei baltkrievietei Arinai Sabaļenkai.

Pirmajā setā, ko ar servi sāka Ostapenko, Latvijas tenisiste zaudēja savas serves geimus trešajā un piektajā geimā.

Arī otro setu ar servi sāka Latvijas pirmā rakete, abām tenisistēm uzvarot savas serves geimus līdz septītajam geimam, kad Sabaļenka realizēja pirmo no divām breikbumbām, panākot 4-3 un pirmo reizi setā izvirzoties vadībā. Ar to viņai pietika uzvarai, seta turpinājumā abām tenisistēm uzvarot savas serves geimus.

Ostapenko padevās vairāk netveramu servju (3:2), taču viņa pieļāva arī vairāk dubultkļūdu (4:1).

Sabaļenka gan precīzāk servēja pirmo servi (75,5%:73,0%), gan procentuāli guva vairāk punktu ar pirmo (81,1%:67,4%) un otro (50,0%:35,3%) servi.

Sabaļenka izmantoja trīs no septiņām breikbumbām, bet Ostapenko mača laikā neradās neviena tāda iespēja.

Visā spēlē Ostapenko uzvarēja 50 no 112 izspēlēm.

Par startu Romā Ostapenko saņēma 215 pasaules ranga punktus.

Divās līdzšinējās savstarpējās spēlēs bija uzvarējusi baltkrieviete. Viņa bija pārāka 2015.gada Džendžou turnīra Ķīnā astotdaļfinālā un pagājušajā gada Dubaijas turnīra astotdaļfinālā.

Latvijas tenisiste no pirmās kārtas bija brīva, otrās kārtas mačā ar 6-4, 6-2 pārspēja krievieti Anastasiju Potapovu (WTA 43.), 1/16 finālā ar 6-4, 5-7, 6-1 pārspēja spānieti Saru Sorrivesu-Tormo (WTA 47.) un astotdaļfinālā ar 4-6, 6-4, 7-6 (7:3) - slovākieti Rebeku Šramkovu (WTA 120.).

Arī Sabaļenkai nevajadzēja spēlēt pirmajā kārtā. Otrajā viņa ar 4-6, 6-3, 6-2 pieveica ASV tenisisti Keitiju Volinecu (WTA 109.), bet pēc tam tika galā ar divām Ukrainas tenisistēm - Dajanu Jastremsku (WTA 33.), uzvarot turnīrā ar 32.numuru izsēto tenisisti ar 6-4, 6-2, un Eļinu Svitoļinu, svinot panākumu pār turnīra 16.raketi ar 4-6, 6-1, 7-6 (9:7).

Ostapenko karjeras laikā ir uzvarējusi astoņos WTA vienspēlu turnīros, divos no tiem svinot uzvaru šogad. Janvārī viņa uzvarēja Adelaidas "WTA 500" sērijas turnīrā, bet februārī - Lincas "WTA 500" sērijas turnīrā.

Sabaļenkas kontā pagaidām ir 14 uzvarēti WTA turnīri vienspēlē. Viens no tiem ir izcīnīts šogad Austrālijas atklātajā čempionātā. Iepriekšējā šīs sezonas turnīrā Madridē Sabaļenka cieta zaudējumu finālā.

Ostapenko Romā spēlē devīto reizi, pagājušajā gadā tiekot līdz pusfinālam, bet Sabaļenka šeit spēlē sesto reizi, 2022.gadā tiekot līdz pusfinālam.

Latvijas pirmā rakete kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku Romā startēja arī dubultspēļu turnīrā, otrdien ciešot zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Turnīrs Romā norisinās māla seguma kortos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi