Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Skonto un liepājnieki cer pagarināt savu Eiropas futbola sezonu

Nebūsim favorīti, taču jābūt gataviem izmantot katru konkurentu doto iespēju. Ar šādu saukli UEFA Eiropas līgas otrās kvalifikācijas atbildes spēlēs ceturtdien laukumā jādodas Latvijas klubu futbolistiem. Skonto savā laukumā centīsies atspēlēties no 0:2 pret Splitas Hajduk, bet Liepājas metalurgs pēc savā laukumā izcīnītā neizšķirta 2:2 Varšavā mēģinās sašķobīt vietējā Legia kluba pārliecību par savu pārspēku.

Šķietami labākā situācijā ir liepājnieki, kuriem Varšavā der uzvara vai arī neizšķirts, ja katra komanda būs guvusi vismaz trīs vārtus. Jāņem gan vērā, ka Legia savā laukumā būs divtik bīstama un to uz priekšu dzīs krietni vairāk fanu, nekā bija Liepājā, kur jau tā pretinieki jutās kā mājās. Nenoliedzami - pirmajā spēlē tuvāk uzvarai bija Legia, taču tās sniegums nebūt nebija tik pārliecinošs, lai arī Liepājas metalurgam veiksmes gadījumā nebūtu iespēju pacīnīties par panākumu. «Jo ilgāk mums viens vārtu guvums ļaus iekļūt nākamajā kārtā, jo lielāka būs iespēja, ka to paveiksim,» Latvijas komandas treneris Dmitrijs Kalašņikovs deva mājienu, ka svarīgākais Varšavā būs nosargāt savus vārtus neieņemtus.

Līdzīgs uzdevums izvirzīts Skonto futbolistiem, kuri savā laukumā uzņems Horvātijas otro spēcīgāko komandu Splitas Hajduk. Ielaižot vienus vārtus savā laukumā, skontiešiem būs nepieciešama uzvara vismaz ar triju vārtu pārsvaru - tātad pašiem četras reizes jāpārspēj viesu vārtsargs. Būs jādomā arī par uzbrukumu, jo uzvara ar 1:0 nederēs, bet 2:0 gadījumā būs neizšķirts divu spēļu summā. «Izredzes ir mazas, taču optimismu nezaudējam. Ja kaut kur nedaudz paveiksies, centīsimies «aizķerties» un pacīnīties,» Skonto treneris Marians Pahars preses konferencē dienu pirms spēles atgādināja, ka cerība mirst pēdējā. «Jābūt nedaudz agresīvākiem uzbrukumā, nedaudz nekaunīgākiem. Pirmajā spēlē pārlieku respektējām pretinieku. Tajā pašā laikā jācenšas spēlēt droši, bet, ja metīsimies pa galvu, pa kaklu uzbrukumā, pretinieki mūs saplosīs.»

Galvaspilsētas kārtībsargiem tikmēr jādomā, kā savaldīt bēdīgi slavenos šīs vienības karstasinīgos atbalstītājus, kuri Rīgā plāno ierasties kuplā skaitā.

Abas spēles ar Latvijas komandu dalību sāksies pulksten 21.30, Skonto un Hajduk divcīņu tiešraidē demonstrēsViasat Sport Baltic.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

Skonto un Hajduk divcīņas uzvarētājs trešajā no četrām kvalifikācijas kārtām spēlēs pret slaveno Itālijas klubu Milānas Inter, Legia un Liepājas metalurga pāra spēcīgākā komanda tiksies ar Soļigorskas Šahtjor (Baltkrievija) vai SV Ried (Austrija)
Šīs ir divas pēdējās Latvijas komandas, kuras šosezon turpina dalību Eirokausos. Daugavpils Daugava UEFA Eiropas līgas 1. kvalifikācijas kārtā zaudēja Lietuvas Sūduva, FK Ventspils UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 2. kārtā piekāpās Norvēģijas FK Molde
Latvijas vārtsarga Pāvela Davidova pārstāvētais Marijampoles Sūduva uzņems Serbijas Vojvodina (pirmajā spēlē 1:1)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi