Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Mairiporas MTB centrs, kas tika atklāts 2019. gadā, svētdien piedzīvoja lieliskus svētkus. Pirmo reizi šeit norisinājās kāds no Pasaules kausa posmiem MTB XCO krosā. Sacensības klātienē apmeklēja vairāki desmiti tūkstošu fanu. Lieliskajā atmosfērā startēja arī Latvijas čempions un “KMC Ridley” komandas sportists Mārtiņš Blūms. Sestdien cēsinieks izcīnīja 11. vietu saīsinātā krosa sacensībās.

Organizatori bija parūpējušies par gana platu un ļoti dinamisku trasi, kurā netrūka virkne mākslīgo šķēršļu – pum track elementi, tramplīni, rampas. Distance nebija dubļaina. Netrūka arī vairāku stāvu kāpumu. Vienā no tiem pirmajā starta aplī izveidojās ļoti liels sastrēgums, lielai daļai braucēju velosipēdu stumjot pie rokas.

Pirmajos apļos toni noteica “Specialized” vīri, kuri Petera Sagana klātienē iedvesmoti, kontrolēja notikumus trasē. Visilgāk vadību uzņēmās čīlietis Martins Vidaure Kosmans. Mārtiņš Blūms tikmēr atradās robežās no 25. – 28. pozīcijai. Labākais trenera Jāņa Mūsiņa audzēknim bija trešais pamataplis, kurā tika sasniegts 15. apļa laiks.

Cīņā par uzvaru Mārtiņam gan šoreiz vēl neizdevās iesaistīties, lai arī atpalicība no līderiem nebija no lielākajām. Uzvarētāja liktenis izšķīrās vien pēdējā aplī. Izšķirošu atrāvienu apļa vidū veica “Specialized” komandas viens no līderiem Kristofers Blevins. Ar Latvijas saknēm esošais ASV čempions nelielo vadību prata nosargāt līdz pat finišam, svinot skaistu uzvaru. Trasē viņš pavadīja tieši 1 stundu un 30 minūtes. Divas sekundes viņam zaudēja komandas biedrs Viktors Koreckijs, bet TOP3 noslēdza Šveices braucējs Filippo Kolombo, kuru Koreckijs apsteidza vien uz finiša līnijas.

Mārtiņš Blūms finišēja 26. vietā. Uzvarētājam mūsu sportists piekāpās par 1 minūti un 56 sekundēm.

Pasaules kausa sezona turpināsies nākamās nedēļas nogalē citā Brazīlijas pilsētā – Araksā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi