Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Krājbankas maksātnespējas pieteikumu līdz 27. decembrim atstāj bez virzības

Rīgas apgabaltiesa šodien līdz 27. decembrim atstāja bez virzības Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pieteikumu atzīt par maksātnespējīgu AS Latvijas Krājbanka.

Šāds lēmums pieņemts, lai dotu iespēju FKTK novērst pieteikumā konstatētos trūkumus - vairāki dokumenti būtu jānoformē atbilstoši Civilprocesa likumā noteiktajām prasībām, aģentūrai LETA sacīja tiesa preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Kopā ar maksātnespējas pieteikumu FKTK lūgusi Rīgas apgabaltiesu lemt par Aigara Lūša apstiprināšanu par AS Latvijas Krājbanka maksātnespējas procesa administratoru.

Lūsis pēc FKTK lūguma apliecinājis, ka AS Latvijas Krājbanka maksātnespējas procesā tiks piesaistīta arī zvērinātu revidentu komercsabiedrība un zvērinātu advokātu birojs ar pārstāvības nodrošinājumu ārvalstīs.

Administratoru kandidātu sākotnējo profesionālo atlasi veica biedrības Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija valde, kura kā visatbilstošāko bija norādījusi Lūša kandidatūru. Arī VA Maksātnespējas administrācija no ieteiktajiem kandidātiem par visatbilstošāko kandidātu AS Latvijas Krājbanka maksātnespējas procesa vadībai atzina Lūsi.

FKTK izvērtēja visu administratoru kandidātu atbilstību Kredītiestāžu likuma prasībām, to reputāciju un pieredzi līdzvērtīgu komercsabiedrību maksātnespējas procesu vadībā.

Tāpat tika izvērtēti administratoru kandidātu iesniegtie rīcības plāni par AS Latvijas Krājbanka maksātnespējas procesa vadību. Izvērtējot iepriekš minēto, FKTK nolēma lūgt Rīgas apgabaltiesu lemt par Lūša apstiprināšanu par AS Latvijas Krājbanka maksātnespējas procesa administratoru.

Kā ziņots, konstatējot Latvijas Krājbankā 109 miljonu latu iztrūkumu, FKTK nolēmusi slēgt Latvijas Krājbanku. Aizdomās par šo noziegumu apcietināts bankas prezidents Ivars Priedītis, bet vēl trīs bankas valdes locekļi un tās līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs tiek turēti aizdomās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses