Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

PV valde apstiprina vilcienu iegādes līguma grozījumus

Šodien AS Pasažieru vilciens (PV)_ _notika valdes sēde, kurā tika apstiprināti līguma par jauno pasažieru vilcienu iegādi grozījumi, kas atbilst Eiropas Komisijas (EK) prasībām, lai varētu saņemt projekta realizācijai Eiropas līdzfinansējumu, informē uzņēmumā.

Līguma projekts ar grozījumiem šodien tiks iesniegts saskaņošanai Satiksmes ministrijai (SM) un Finanšu ministrijai (FM), lai jaunnedēļ saskaņā ar Pasažieru vilciens valdes apstiprināto rīcības plānu varētu iesniegt Spānijas kompānijai Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF).

PV pēc līguma iesniegšanas Spānijas kompānijai CAF vēlas sagaidīt atbildi līdz 15. jūnijam. Ja atbilde netiks sniegta vai arī tā būs noraidoša piedāvātā līguma redakcijai, PV valde līdz 22.jūnijam izstrādās jaunus priekšlikumus saistībā ar jaunu vilcienu iegādi, kurus iesniegs Satiksmes ministrijā.

Kā ziņots, pēc piektdien, 25.maijā, notikušajām sarunām EK nolemts piedāvāt Spānijas uzņēmumam CAF grozīt jauno vilcienu iepirkuma līgumu, lai varētu saņemt Eiropas Savienības (ES) finansējumu.

EK iepriekš brīdinājusi Latviju, ka, turpinot īstenot PV un Spānijas uzņēmuma CAF parakstīto jauno pasažieru vilcienu piegādes līgumu, tai var pašai nākties maksāt 100 miljonus latu, kuri iepirkumā paredzēti kā ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Jauno vilcienu iepirkuma kopējās izmaksas tiek plānotas 144 miljoni latu, no kuriem ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums būs 100 miljoni latu. Savukārt otra līguma daļa paredz šo vilcienu uzturēšanu 30 gadu periodā. Kopumā līguma vērtība ir 610,76 miljoni eiro (429,24 miljoni latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses