Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Iznācis kultūras žurnāla Veto Magazine 36. numurs, tēma – mežs

Iznācis kultūras žurnāla Veto 36. numurs, kas veltīts meža tēmai, informēja izdevuma pārstāve Santa Vaskinoviča.

Žurnālā lasāmas intervijas ar leģendāro pagan metal grupu Skyforger, kinozinātnieku un pasniedzēju Viktoru Freibergu, scenogrāfu Artūru Arni, mākslinieku Klāvu Upacieru, mežzini un dīdžeju Raimondu Mežaku un citiem. 

Grupas Skyforger dalībnieki sarunā ar Veto apspriež pagānisma simbolu komercializāciju mūsdienās, atceras grupas pirmsākumus un divdesmit gadu pastāvēšanas laikā piedzīvotos smieklīgākos un mistiskākos notikumus. Agnese Rakovska, grupas Triānas parks soliste, raksta par savām attiecībām ar laika netveramo dabu, savukārt scenogrāfs Artūrs Arnis intervijā atklāj savas domas par to, kā atmest mākslīgumu un dabas kopēšanu skatuves iekārtošanas mākslā. 

Žurnāla dzīvesstāsta sadaļā lasāms sirsnīgs un atklāts stāsts par kinozinātnieku un pasniedzēju Viktoru Freibergu – no viņa bērnības spilgtākajiem iespaidiem un dumpinieciskajiem izgājieniem skolas laikos līdz vērtību pārvērtēšanai un liekulīga optimisma atmešanai šodien. 

Meža tēmai veltītā numura sarunā ar mežzini Raimondu Mežaku lasāms par gudru mežu apsaimniekošanu, eksperimentālo mūziku un šaursliežu dzelzceļu. Tāpat žurnālā publicēts arī kādas vaksētājas stāsts - pārdomas par cilvēku attieksmi pret dabisko apmatojumu un nepieciešamību no tā atbrīvoties. Fotostāstā iemūžinātas Latvijas mežos apslēptās vietas, varoņi un notikumi. Savukārt diskusijas sadaļā sarunājas visdažādāko mežu pazinēji – mežzinātnes institūta pētniece Zane Lībiete, mākslinieks Andris Eglītis, sporta un atpūtas kompleksa Kaķītis saimnieks Rolands Rapa un apvienības Daba priekšsēdētājs un kultūras pasākumu rīkotājs Arno Skipars. 

Veto 36. numura raibo un dažādās tehnikās veidoto ilustrāciju autors ir mākslinieks Klāvs Upaciers, kas, izmantojot iepriekšējo Veto numuru lappuses, radījis līdz nepazīšanai pārvērstu burtu, zīmējumu un attēlu mežu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja