Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

Nīderlandes pārstāvi izslēdz no dalības Eirovīzijas finālā

Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā sestdien nepiedalīsies Nīderlandes pārstāvis Josts Kleins, paziņoja organizatori.

Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) publicētajā paziņojumā pausts, ka "Zviedrijas policija ir izmeklējusi sūdzību, ko iesniedza producēšanas komandas pārstāve pēc incidenta, kas notika pēc Kleina uzstāšanās pusfinālā ceturtdienas vakarā.

Kā secināja EBU, Kleina dalība konkursā tiesiskā procesa laikā nebūtu piemērota.

"Mēs vēlamies skaidri norādīt, ka pretēji dažiem plašsaziņas līdzekļu ziņojumiem un sociālo mediju spekulācijām šajā incidentā nebija iesaistīts neviens cits izpildītājs vai delegācijas loceklis," uzsvērts EBU paziņojumā.

"Mēs saglabājam nulles tolerances politiku pret neatbilstošu uzvedību mūsu pasākumā un esam apņēmušies nodrošināt drošību un drošu darba vidi visiem konkursa darbiniekiem. Ņemot to vērā, Josta Kleina uzvedība pret komandas locekli tiek uzskatīta par konkursa noteikumu pārkāpumu," paziņoja EBU, norādot, ka 68.Eirovīzijas dziesmu konkursa lielais fināls tagad turpināsies ar 25 dziesmām.

Iepriekš, valdot spekulācijām par Nīderlandes pārstāvja dalību Eirovīzijas finālā, vairāku valstu delegācijas, piemēram, Horvātija un Itālija, pieļāva, ka varētu nepiedalīties, solidarizējoties ar Kleinu. Pagaidām neviena cita valsts savu dalību oficiāli nav atsaukusi.

Piektdien 26 gadus vecais Kleins, kurš Nīderlandi pārstāvēja ar saviem mirušajiem vecākiem veltītu dziesmu "Europapa", nepiedalījās divos mēģinājumos, bet EBU paziņoja, ka notiek izmeklēšana par kādu incidentu.

Zviedrijas plašsaziņas līdzekļos izskanējis, ka pret Nīderlandes pārstāvi sākta izmeklēšana par incidentu, kurā iesaistīts kāds Eirovīzijas filmēšanas komandas pārstāvis. Lai gan oficiāli incidenta raksturs nav zināms, izskanējis, ka Kleinam ir stingri pret Izraēlu vērsti uzskati un viņš paudis nepatiku pret Izraēlas delegāciju.

Zviedrijas policijā apstiprināja, ka "vīrietis tiek turēts aizdomās par nelikumīgiem draudiem. Tiek apgalvots, ka noziegums pastrādāts Malmes arēnā ceturtdienas vakarā".

Policijā apstiprināja, ka aizdomās turētais ir nopratināts, bet nav aizturēts, bet prasības iesniedzējs ir Eirovīzijas darbinieks. Pēc iesaistīto un aculiecinieku iztaujāšanas policija izmeklēšanu ir pabeigusi, tomēr detalizētāku informāciju nesniedz.

EBU piektdien paziņoja, ka notiek incidenta, kurā iesaistīts Nīderlandes pārstāvis, izmeklēšana, bet uz tās laiku nolemts, ka Kleins nepiedalīsies mēģinājumā.

Mēģinājumā, pēc kura noskatīšanās žūrija sniedza savu vērtējumu par dziesmām, tika pārraidīts Kleina priekšnesuma ieraksts no pusfināla.

Vislielāko sašutumu saistībā ar Eirovīziju šogad izraisījis EBU lēmums atļaut Izraēlas piedalīšanos.

Izraēlu pārstāv dziedātāja Edena Golana ar dziesmu "Hurricane" ("Viesuļvētra"). Dziesmas sākotnējais nosaukums "October Rain" ("Oktobra lietus") un tās teksts tika mainīti, jo konkursa organizatori tos atzina par atklāti politiskiem.

Arī sestdien Malmē plānoti protesti pret Izraēlu un palestīniešu atbalstam.

Ceturtdien 10 000 - 12 000 protestētāju, kas pauda atbalstu palestīniešiem un aicināja boikotēt dziesmu konkursu, pievienojās aktīviste Grēta Tūnberga, kuras mamma Malena Ernmana 2009.gadā bija Zviedrijas pārstāve Eirovīzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lauris Reiniks izdod vasaras dziesmu 90. gadu noskaņās

Mūziķis Lauris Reiniks šo vasaru ievada ar jaunu un melanholisku dziesmu Kaila nakts. Šis skaņdarbs ir īpašs ar to, ka oriģinālā to vairāk kā pirms 20 gadiem sakomponēja viņa tēvs Artūrs Reiniks.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja