Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Iznācis Veto Magazine 31. numurs, tēma – pazeme

Iznācis mūzikas, mākslas un modes žurnāla Veto 31. numurs, kas veltīts pazemes tēmai, informēja žurnāla pārstāve Santa Vaskinoviča.

Tajā lasāmas intervijas ar mākslinieku Kasparu Groševu, jauno kinorežisori Žaneti Skaruli, modes dizaineri un zīmola I’m Your Shirt radītāju Indru Miklāvu, mūziķi Māri Švernu un citiem.

Jaunā Veto lappusēs Kaspars Groševs stāsta par to, kā nodibināt mākslas galeriju un kādēļ vismaz reizi nedēļā viņam jāuzvelk drēbes, avangarda džeza un brīvās improvizācijas meistars Vadada Leo Smits runā par džeza mūzikas nākotni un savu piecas stundas garo skaņdarbu, kas veltīts ASV melnādaino cīņai par cilvēktiesībām.

Jaunā kinorežisore Žanete Skarule iepazīstina ar savu ceļu no pagrīdes līdz Holivudai un atpakaļ, atceras iepazīšanos ar avangarda mākslas leģendu Jonu Meku, kā arī stāsta par dokumentālā kino projektu Ķīnā. Tāpat žurnālā lasāms pasaulslavenās latviešu izcelsmes mākslinieces Vijas Celmiņas dzīvesstāsts un saruna ar viņu.

Pazemes tēmai veltītajā numurā uz sarunu uzaicināti arī trīs vīri – kapracis, bundzinieks un mākslinieks –, kas katrs savā veidā, burtiski un pārnestā nozīmē, rokas pazemē. Savukārt rakstā par autsaideru mūziku lasītājs varēs iepazīt raibo neatzītās mūzikas pasauli, kurā mīt ne pārāk talantīgas, bet muzicēt gribošas TV zvaigznes, garīgi slimi dziesminieki un citi popmūzikas atstumtie.

Šajā numurā reperis ansis jeb Ansis Kolmanis skaidro, kāpēc, viņaprāt, reps un hiphops joprojām Latvijā ir underground subkultūra, kas tikai laužas ārā no pazemes, bet mūziķis un veselas dziesmu armijas autors Māris Šverns stāsta par savas grupas Baložu pilni pagalmi rašanos, par melodijām savā galvā un par īsto pašmāju underground.

Modes lapās skatāmas fotogrāfes Vikas Anisko melnbaltās bildes, kurās apspelēts amerikāņu aktiera Džeimsa Dīna citāts: "Sapņo, it kā tu dzīvotu mūžīgi. Dzīvo, it kā tev šodien būtu jāmirst."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja