Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sinfonietta Rīga aicina uz kamermūzikas vakariem mākslas centrā Zuzeum

Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga un mākslas centrs Zuzeum turpina pirms diviem gadiem sākto sadarbību, piedāvājot cikla Vasaras vakara kamermūzika notikumus

Mazās formas akadēmiskās mūzikas svētkos klausītājus sagaida atklājumiem bagāts ceļojums izmeklētu skaņražu radošajās laboratorijās zinošā mūzikas apskatnieka Oresta Silabrieža vadībā. Koncerti mākslas centra Zuzeum izstāžu zālē notiks četrus vakarus no 24. līdz 27. augustam. 

Cikla Vasaras vakara kamermūzika četros koncertos varēs doties pārgājienā no baroka laika līdz mūsdienām. 24. augustā būs iespēja iedziļināties franču baroka mazzināmajā pasaulē, 25. augustā skanēs Eiropas ziemeļu laikmetīgā mūzika, turklāt gaidāmi speciāli šim festivālam radīti Igaunijas komponista Perta Ūsberga un Latvijas komponista Platona Buravicka jaundarbi, 26. augustā vadīsim laiku uz tilta, kas no romantisma ilgpilniem miglājiem ved pie XX gadsimta bābeliskajam haosam, savukārt 27. augustā mūsu acupriekšā vilciena sliežu bezgalība krustosies ar mūžīgās kustības virpuļiem, piedāvājot amerikāņa minimālista Stīva Reiha un franču spektrālisma pamatlicēja Žerāra Grizē apjomīgos opusus.

Stundu garajās koncertprogrammās Sinfonietta Rīga mūziķi citu citam līdzās kārtojuši dažādu laikmetu un stilu skaņdarbus – gan meklējot iespējamos saskarsmes punktus ar vizuālās mākslas darbiem, gan piedāvājot publikai jaunu emocionālu mijiedarbi ar atšķirīgās paradigmās dzimušu mūziku. Un vienlaikus arī demonstrējot paši savu individuālo gaumi un mūzikas valodas izpratni.

Vasaras vakara kamermūzikas ietvaros mākslas centrā Zuzeum izstāžu zālē būs skatāma speciāli veidota glezniecības ekspozīcija no Zuzānu kolekcijas. Saskaņā ar četru vakaru muzikāli atšķirīgo piedāvājumu, tajā būs eksponēti mākslas darbi, kas tapuši sākot no XIX gadsimta līdz pat šodienai – mūsdienīgas atsauces uz grezno baroku, klasisko un industriālo romantismu. 

Plašāka informācija par koncertiem un dalībniekiem, kā arī par biļešu iegādi ir pieejama sinfoniettariga.lv un zuzeum.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja