Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

Eirovīzijas finālā triumfē Šveice, Donam 16. vieta

Latvijas pārstāvis dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ("Neīsts") starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 16.vietā, bet Zviedrijas pilsētā Malme sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Šveici pārstāvošais dziedātājs Nemo (pilnā vārdā Nemo Metlers) ar dziesmu "The Code" ("Kods"), kopā iegūstot 591 punktu.

Dona izpildītajai dziesmai Eirovīzijas dalībvalstu žūrijas kopumā piešķīra 36 punktus, bet skatītāju balsojumā dziesma "Hollow" ieguva 28 punktus, kopā saņemot 64 punktus.

Horvātiju pārstāvošais dziedātājs "Baby Lasagna" (īstajā vārdā Marko Purišičs) ar dziesmu "Rim Tim Tagi Dim" ieguva otro vietu. Žūrijas un skatītāju balsojumā viņš kopā saņēma 547 punktus.

Trešajā vietā ierindojās Ukrainu pārstāvošais duets "Alyona Alyona" un "Jerry Heil" ar dziesmu "Teresa & Maria" ("Terēza un Marija"), kopā saņemot 453 punktus.

Ceturto vietu ieņēma Franciju pārstāvošais dziedātājs Slimans (pilnā vārdā Slimans Nebši) ar dziesmu "Mon amour" ("Mana mīlestība"), kas kopā saņēma 445 punktus.

Tālāk seko Izraēlas dziedātāja Edena Golana ar dziesmu "Hurricane" ("Viesuļvētra"), Īriju pārstāvošais mūziķis, kas identificējas kā nebināra persona, "Bambie Thug" ar dziesmu "Doomsday Blue" ("Pastardienas skumjas"), Itāliju pārstāvošā dziedātāja Andželīna Mango ar dziesmu "La noia" ("Garlaicība") un Armēniju pārstāvošais duets "Ladaniva" ar dziesmu "Jako" ("Žako").

Konkursa rīkotāju Zviedriju Eirovīzijā pārstāvēja duets "Marcus & Martinus" (identiskie dvīņu brāļi Markuss un Martinuss Gunnarseni) ar dziesmu "Unforgettable" ("Neaizmirstams") un ierindojās devītajā vietā, kopumā saņemot 174 punktus.

Tālāk seko Portugāli pārstāvošā dziedātāja Jolānda (pilnā vārdā Jolānda Košta) ar dziesmu "Grito" ("Kliegt"), Grieķiju pārstāvošā Marina Sati ar dziesmu "Zari" ("Metamais kauliņš"), Vāciju pārstāvošais dziedātājs Īzaks (pilnā vārdā Īzaks Guderians) ar dziesmu "Always On The Run" ("Vienmēr skrējienā"), Luksemburgu pārstāvošā dziedātāja Tali (pilnā vārdā Tali Golerganta) ar dziesmu "Fighter" ("Cīnītāja").

Lietuvas pārstāvis dziedātājs "Silvester Belt " (īstajā vārdā Silvestrs Belte) ar dziesmu "Luktelk" ("Pagaidi") ieņēma 14.vietu. Viņš ieguva 90 punktus.

Tālāk seko Kipru pārstāvošā dziedātāja Sīlia Kapsis ar dziesmu "Liar" ("Melis"), dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow", Serbiju pārstāvošā dziedātāja "Teya Dora" (īstajā vārdā Teodora Pavlovska) ar dziesmu "Ramonda", Lielbritāniju pārstāvošais dziedātājs "Olly Alexander" (īstajā vārdā Olivers Aleksanders Torntons) ar dziesmu "Dizzy" ("Apreibis"), Somiju pārstāvošā "Windows95man" (dīdžejs un mākslinieks Tēmu Keisteri) ar dziesmu "No Rules!" ("Bez noteikumiem!).

Igauniju pārstāvošā hiphopa grupa "5MIINUST" un folka panku duets "Puuluup" ar dziesmu "(Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi" ("Mēs (vēl) neko nezinām par (šīm) narkotikām") ierindojās 20.vietā, iegūstot 37 punktus.

Tālāk seko Gruziju pārstāvošā dziedātāja Nutsa Buzaladze ar dziesmu "Firefighter" ("Ugunsdzēsējs"), Spāniju pārstāvošais sintīpopa duets " Nebulossa" ar dziesmu " Zorra" ("Lapsu mātīte"), Slovēniju pārstāvošais mecosoprāns "Raiven" (īstajā vārdā Sāra Briški Cirmane) ar dziesmu "Veronika", Austriju pārstāvošā dziedātāja "Kaleen" (īstajā vārdā Marija Sofija Kreisla) ar dziesmu "We Will Rave" ("Mēs aizrausimies"), un 25.vietā ierindojās Norvēģiju pārstāvošā folkroka un progresīvā metāla grupa "Gate" ar dziesmu "Ulveham" ("Vilkāda").

Dziedātājs Dons šovakar pārstāvēja Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru. Dziedātājs ceturtdien, 9.maijā, piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā, kas norisinājās Malmē, Zviedrijā. Latvijas pārstāvis savā pusfinālā sacentās ar 15 citām valstīm, un skatītāju balsojumā noskaidrojās, ka finālā kopā ar Latviju iekļūst Igaunijas, Nīderlandes, Izraēlas, Šveices, Armēnijas, Grieķijas, Norvēģijas, Gruzijas un Austrijas pārstāvji.

Dona dziedātā dziesma "Hollow" sākotnēji izdota latviešu valodā ar nosaukumu "Lauzto šķēpu karaļvalsts", kas atzīta par "Muzikālās bankas 2023" vērtīgāko dziesmu. Dziesma "Hollow" veidota kopā ar īru dziesmu autoru un producentu Liamu Gedesu un amerikāņu dziesmu autori Keitu Nortropu.

Jau vēstīts, ka iepriekšējais Latvijas pārstāvis, kurš iekļuva Eirovīzijas finālā, bija Justs Sirmais 2016.gadā. Viņš ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu "Heartbeat" ierindojās 15.vietā.

Eirovīzijas rīkotāja ir Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lauris Reiniks izdod vasaras dziesmu 90. gadu noskaņās

Mūziķis Lauris Reiniks šo vasaru ievada ar jaunu un melanholisku dziesmu Kaila nakts. Šis skaņdarbs ir īpašs ar to, ka oriģinālā to vairāk kā pirms 20 gadiem sakomponēja viņa tēvs Artūrs Reiniks.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja