Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Notiks kopīga Hendeļa oratorijas Mesija dziedāšana

Svētdien, 17. decembrī plkst. 19 jau otro reizi Rīgas Domā izskanēs fragmenti no Georga Frīdriha Hendeļa oratorijas Mesija, diriģenta Inta Teterovska vadībā. Ikviens skatītājs tiks aicināts piedalīties kopdziedāšanā, ņemot talkā īpaši sagatavotu nošu materiālu, kas pieejams mājas lapā - singalong.lv, informēja pasākuma pārstāve Kristīne Tjarve.

Koncertā piedalīsies arī mūziķi Evija Martinsoei (soprāns), Laura Grecka (alts), Raitis Grigalis (basbaritons) un Mārtiņš Zvīgulis (tenors), kori Balsis un Fortius, kā arī baroka orķestris Collegium Musicum Riga (diriģents Māris Kupčs). 

Kora Balsis dziedātāji, kuri šajā projektā piedalīsies atkārtoti, saka: “Līdz pat pagājušā gada rudenim nebijām dzirdējuši par pasaulē pazīstamās kustības Sing Along pasākumiem, kas ir ikgadēja, iecienīta un ierasta prakse. Šis ir notikums, ko nu jau gaidām ar nepacietību un kuru gribas atkārtot. Sing Along sniedz tādu neparastu kopības un vienotības sajūtu starp tiem, kas uz skatuves, un tiem, kas sēž klausītāju rindās.”

Kopīgajā Hendeļa Mesija dziedājumā Rīgas Domā var piedalīties ikviens, ne tikai tie, kuri dzied koros, bet arī tie, kuriem dziedāšana ir hobijs, jābūt vienīgi vienam no šo balsu grupu dalībniekiem: soprāns, alts, tenors vai bass. Ikviens, kurš nolems piedalīties šajā pasākumā, var sekot līdzi informācijai mājas lapā un sociālajos tīklos, jo pasākuma organizatori paredzējuši arī vairākus mēģinājumus.

“Pēc 2016. gada decembra kopīgās dziedāšanas daži skatītāji atzinās, ka sākumā kautrējušies dziedāt, jo parasti koncertos tā nedara, bet šis nav parasts koncerts, šeit var! Un var brīvi, neskatoties uz savām spējām un zināšanām mūzikā. Tā ir lielākā šī pasākuma burvība, ka visi dzied. Un pat, ja nedzied, arī piedalīties klausoties ir vērts, jo tiek atskaņota kvalitatīva un baudāma mūzika!,” uzsver pagājušā gada koncerta dalībnieki.

Interneta vietnē www.singalong.lv pieejamas gan notis, gan arī īpaši balsu apmācību video, lai katrs individuāli sev vēlamajā laikā var apgūt materiālu un dziedāt kopīgajā koncertā 17. decembrī. Kopā tiks izdziedātas piecas daļas no skaņdarba, koncertam ilgstot aptuveni 1,5 h.

Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā, to cena 15 EUR. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja