Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Latvijas Kultūras akadēmijas rektora amatā ievēlēts kinorežisors Dāvis Sīmanis

Šodien, 15. aprīlī, notika Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Satversmes sapulce, kurā tās dalībnieki uzklausīja rektora amata kandidāta – profesora Dāvja Sīmaņa – piedāvātos LKA stratēģiskos mērķus turpmākajiem pieciem gadiem, kā arī piedalījās debatēs un vēlēja. Satversmes sapulces dalībnieki vienbalsīgi ievēlēja Dāvi Sīmani LKA rektora amatā

"Latvijas Kultūras akadēmijai turpmākajos piecos gados jātop par mākslu un kultūras universitāti, kas vienmēr ir soli priekšā visaktuālāko māksliniecisko, akadēmisko un zinātnisko tendenču pārstāvēšanā Latvijas kultūrā, kas, pateicoties integrētai un daudzpusīgai izglītībai, nodrošina kultūras nozari ar visspēcīgākajiem un visuniversālākajiem profesionāļiem. LKA pārliecinoši jāiekļaujas starptautiskajā kultūras izglītības sistēmā, piedāvājot unikālas un konkurētspējīgas starpdisciplināras studijas, kā arī jānodrošina visaugstvērtīgākā kultūras pētniecība un vienlaikus dziļi jāintegrē zinātne ar praktiskajām mākslu studijām. Tā būs visaptveroša radoša “laboratorija” un neatņemams pamats laikmetīgas jaunrades pastāvēšanai Latvijas kino mākslā, teātra mākslā un laikmetīgajā dejā," uzsvēra Dāvis Sīmanis, iezīmējot galvenos stratēģiskās attīstības virzienus.

Pašreizējā LKA rektore Rūta Muktupāvela, kura šo amatu ieņem kopš 2014. gada, pauda atbalstu Dāvja Sīmaņa kandidatūrai: "Dāvja Sīmaņa kandidatūra ir labākais, kas ar Latvijas Kultūras akadēmiju varēja notikt" un aicināja LKA Satversmes sapulces dalībniekus balsot "par".

"Dāvja Sīmaņa vadībā, veicot nepieciešamās pārmaiņas, tajā skaitā augstskolas pāreju uz TabFab kvartālu, Latvijas Kultūras akadēmija turpinās savu izaugsmi un kļūs par starptautiski atzītu, izcilu mākslas un kultūra universitāti, kas sagatavo augsti kvalificētus cilvēkresursus kultūras, mākslas un radošajam sektoram un stiprina Latvijas kultūras un mākslas izglītības izturētspēju un ilgtspēju izglītības sistēmas transformācijas apstākļos," pauda LKA Padomes priekšsēdētāja Dace Melbārde.

LKA rektoru uz piecu gadu termiņu un ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas ievēlē Satversmes sapulce, aizklāti balsojot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja