Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LKA studentu izrāde piedalās starptautiskā teātra festivālā Setkání/Encounter Čehijā

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) teātra režijas mākslas 3. kursa studentes Nellijas Spūles kursa darba izrāde Ei, jūs tur! izvēlēta dalībai prestižajā Starptautiskajā teātra skolu festivālā Setkání/Encounter, kas norisināsies no 16. līdz 20. aprīlim Brno, Čehijā, un to jau 34. gadu rīko L. Janāčeka Mūzikas un skatuves mākslas akadēmija.

Ei, jūs tur! ir armēņu izcelsmes amerikāņu autora Viljama Sarojana lugas Hello Out There! iestudējums. Tajā piedalās LKA bakalaura studiju apakšprogrammas Dramatiskā teātra aktiera māksla 3. kursa studenti Velta Birze un Matīss Kučinskis. Tā kā izrādes režisore Nellija Spūle šajā semestrī studē ERASMUS+ apmaiņas semestrī A. Zelveroviča Teātra akadēmijā Varšavā, ar aktieriem kā režisores asistents mēģinājumos šobrīd strādā 3. kursa students Kristaps Kristers Ozols. LKA komandā uz vietas Brno būs arī izrādes gaismu mākslinieks Dainis Sumišķis un LKA profesors, Dramatiskā teātra aktiera mākslas 3. kursa vadītājs Elmārs Seņkovs. Iestudējums Ei, jūs tur! iepriekš izrādīts LKA skatuves un audiovizuālās mākslas festivālā Patriarha rudens 2023. gadā, savukārt starptautisko pirmizrādi piedzīvos 16. aprīlī teātrī Divadlo Husa na provázku Brno. Pēc izrādes norisināsies profesionāļu un festivāla viesu diskusija par izrādi.

Izrādes režisore Nellija Spūle atzīst: "Ļoti priecājos, ka mans darbs tika pamanīts un atlasīts dalībai festivālā – man kā jaunajai režisorei šis ir liels pagodinājums. Galvenais, ko no festivāla sagaidu – redzēt, ko dara citi. Tā ir lieliska iespēja paskatīties, kas notiek ārpus mūsu “kastītes”, saprast, kas aktuāls, par ko domā un kā strādā līdzīga vecuma cilvēki teātra augstskolās citur Eiropā."

Kā norāda festivāla organizatori, festivāla mērķis ir veidot radošu tikšanās platformu jaunajiem skatuves mākslas profesionāļiem un pedagogiem no dažādām teātra augstskolām visā pasaulē. Festivāls rosina paplašināt līdzšinējos priekšstatus par jaunās paaudzes radītām teātra izrādēm, dalīties novērojumos un ieteikumos, apgūt līdz šim nezināmas radošas pieejas un reflektēt gan par savu, gan citu kolēģu jaunradi. Tāpat festivāla interesēs ir rosināt iesaistīto teātra mākslas augstskolu pārstāvjiem iepazīties, lai veidotu jaunas ilgtermiņa sadarbības un veicinātu studentu tīklošanās iespējas nākotnē. Šogad festivāls pulcē deviņas teātra augstskolas no Čehijas, Austrijas, Polijas, Serbijas, Šveices, Ukrainas, Slovākijas un Latvijas.

Plašāka informācija par festivālu un pilna tā programma pieejama https://encounter.cz/. Pēdējo reizi LKA piedalījās festivālā Setkání/Encounter 2019. gadā ar kolektīvās jaunrades ceļā un somu režisora Dāvida Džovanzanas vadībā tapušo iestudējumu Izzūdošā nākotne, kas bija LKA Dramatiskā teātra aktiera mākslas ar specializāciju leļļu teātra mākslā studentu viena no diplomdarba izrādēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja