Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Āboltiņa: Vienotības pašmērķis nav ne izgāzt valdību, ne iet opozīcijā, bet strādāt komandā

Vienotības pašmērķis nav ne iet valdības opozīcijā, ne izgāzt valdību, ne tirgoties ar balsīm, bet strādāt, pierādīt pašiem sev, ka esam komanda, šovakar Vienotības Rīgas nodaļas kopsapulcē, uzrunājot klātesošos, sacīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Komentējot turpmāko valdības veidošanas procesu, Āboltiņa norādīja, ka, pirmkārt, partijai ir būtiski, sēžot pie viena galda ar premjera amatam nominēto Saeimas deputātu Māri Kučinski (ZZS), just, ka "tā tur sēž kā līdzvērtīga, liela partija, nevis organizācija, kas vajadzīga papildu balsīm".

Pēc Āboltiņas teiktā, partija jaunajā valdībā gribētu atbildēt par iekšlietām un ārlietām, kur ministri ir spējīgi un ar labiem reitingiem, savukārt pārējām atbildības sfērām partija deleģētu ministrus, kas "ir mazliet terminatori, grib iet un cīnīties, nevis kaut ko sadalīt pēc pārpalikuma principa". "Mūsu šī brīža pozīcija ir pārliecināties, vai šie ministri spēs pārstāvēt arī Vienotības skatījumu," arī akcentēja partijas līdere.

Vienlaikus Āboltiņa atzina, ka bez Vienotības deputātu atbalsta jauno valdību apstiprināt nevarēs. "Mēs prasīsim, ko Kučinska veidotā valdība darīs, kāda būs orientācija, kādi īstermiņa un ilgtermiņa plāni. Bet, vai mēs ejam, kādā sastāvā ejam, to apstiprina Vienotības dome," sacīja Āboltiņa.

Kā ziņots, Zaļo un zemnieku savienība savā pārziņā vēlētos Finanšu ministriju, Zemkopības ministriju, Aizsardzības ministriju, Satiksmes ministriju un Veselības ministriju.

Savukārt Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-TB/LNNK solīts saglabāts tās pārziņā esošās ministrijas - Tieslietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kā arī Kultūras ministriju.

Tas nozīmē, ka Vienotības pārziņā paliktu Iekšlietu ministrija, Ārlietu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija un Ekonomikas ministrija.

Tomēr Āboltiņa šodien pauda, ka Vienotība savā pārraudzībā vēlētos iegūt arī Tieslietu ministriju, un to varot pieskaitīt pie Vienotības "sarkanajām līnijām".


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

    Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas