Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Āboltiņa: Koalīcijas partijām būs grūti sastrādāties

Koalīcijas partneriem Māra Kučinska (ZZS) vadītajā valdībā, visticamāk, būs grūti strādāt kopā, ceturtdienas rītā intervijā Latvijas Radio prognozēja partijas Vienotība vadītāja Solvita Āboltiņa.

Lai gan viņa ir pārliecināta, ka valdības darbā vajadzētu nolikt malā emocijas, ir skaidrs, ka "jau sākotnēji tiek ielikts tik daudz apvainojumu", kas apgrūtinās koalīcijas partiju sadarbību. Neskatoties uz to, valdības darāmo darbu saraksts esot noformulēts veiksmīgi.

Balstoties uz valsts un valdības noteiktajām prioritātēm, Vienotība uzstājīgāk prasīs nodrošinājumu iekšlietu sistēmā strādājošajiem, kā arī daudz skaļāk iestāsies par pensionāru interesēm, bet finanšu ministram no ZZS būs jāatbild, kur ņemt naudu visu šo vajadzību apmierināšanai, klāstīja Āboltiņa.

Tāpat Vienotība noteikti veltīšot uzmanību demogrāfijas problēmu risināšanai un šajā jautājumā ieklausīsies Nacionālās apvienības redzējumā.

Savukārt, runājot par premjera biedra statusu, ko Kučinska valdībā varētu uzticēt kādam no Vienotības ministriem, Āboltiņa uzsvēra, ka viņa pienākumi varētu būt saistīti ar ekonomiskās attīstības jautājumiem, ņemot vērā, ka Vienotības pārraudzībā būs Ekonomikas ministrija (EM).

Jau vēstīts, ka ceturtdien notiks trīspusējā ZZS, Vienotības un Nacionālās apvienības tikšanās par valdības izveidi un atbildības jomu sadalījumu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē