Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Dūle premjerministra Dombrovska teikto sauc par absurdu

Viesturs Dūle, kurš aicinājis referendumā par krievu valodu balsot ar baltu lapu, premjera Valda Dombrovska pārmetumus sauc par absurdu.
Portāls Diena.lv jau vēstījis, ka V. Dombrovskis aicinājumu balsot ar bojātiem vēlēšanu biļeteniem referendumā par valsts valodu pielīdzinājis Saskaņas Centra aktivitātēm aģitējot par balsojumu. Tāpat viņš kritizējis situāciju, ka nav zināmi V. Dūles organizētās kampaņas finansētāji.

"Ja mēs balstāmies no teorijas, ka Krievija ir mums nelabvēlīga, jo sevišķi, šajā Krievijas prezidenta priekšvēlēšanu laikā, tad manuprāt ir tikai viena pamatlieta, kas viņu melnā PR ideologiem būtu ilgtermiņā vajadzīga. Un tā ir neapmierināta, neuzklausīta, nošķirta krievu kopiena," pauž V. Dūle.

Viņš norāda, ka nošķirtā krievu kopiena var būt viegli radikalizējama un tieši tas krievu nomentē šobrīd notiek, jo viņi netiek uzklausīti un izprasti. "Sarunu vietā par daudzām aktuālām tēmām sabiedrības saliedētības, vienotības nolūkos, izglītības sistēmas radikālā pārveidošanā, tiek radīta konfrontācija." 

V. Dūle uzskata, ka akcija ap referendumu, ap kuru šobrīd ir sacelta tik liela ažiotāža no politiķiem un medijiem ir tā, kas destabilizē valsti un spēlē par labu Krievijai. Viņaprāt, nacionālisma gaisotnē ir pazudusi cilvēcība un "tieši tas ir vajadzīgs tiem, kuri vēlas ar krievu balsīm mierīgi iebraukt Saeimā."

Viestura Dūles organizēto kampaņu, kurā tiek aicināts vēlēšanu urnā mest neaizpildītas referenduma zīmes, apmaksājuši vairāki Latvijas pilsoņi, tostarp pats V. Dūle.

"Plakātu druku un izvietošanu 1903.20 LVL apmaksāja Latvijas pilsoņi - Māris Pelēķis 700LVL, Aivars Čivželis 500LVL, Viesturs Dūle 250LVL, Viktorija Bērziņa 200LVL, Ingūna Ģēģere 100 LVL, Cilvēks, kurš nevēlējās atklāt savu vārdu 150 LVL," savā Facebook profilā  norādījis V. Dūle.

Jau ziņots, ka vairāki  Dienas aptaujātie cilvēki uzskata, ka V. Dūles aicinājums vēlēšanu urnā mest neaizpildītas referenduma zīmes patiesībā ir aicinājums balsot par krievu valodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē