Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Piebalgs: Āboltiņas lēmums nekandidēt uz Vienotības vadītāja amatu bija "drosmīgs un pareizs"

Pašreizējās Vienotības līderes Solvitas Āboltiņas lēmums nākamajā kongresā nekandidēt uz partijas vadītāja amatu ir "drosmīgs un pareizs", uzskata politiskā spēka valdes loceklis, viens no priekšsēdētāja amata kandidātiem Andris Piebalgs.

"Domāju, ka tas ir pareizs lēmums, lai mēs pēc iespējas ātrāk atgūtu vēlētāju uzticību," intervijā aģentūrai LETA sacīja Piebalgs.

Taujāts, kāpēc piekrita kandidēt uz partijas vadītāja amatu, politiķis sacīja: "Šobrīd, kad situācija ir ļoti sarežģīta, domāju, ka esmu viens no tiem, uz ko partijas biedri var mēģināt likt savas cerības."

Piebalgs uzskata, ka viņam ir pietiekami liela pieredze, esmu pietiekami atpazīstams, tāpēc varu būt labs kandidāts uz šo amatu. "Vai tikšu ievēlēts, tas ir cits jautājums, tomēr es neredzu nekādu pamatu, lai nekandidētu. Es domāju, ka tas būtu gļēvi un bezatbildīgi," teica politiķis.

Viņš arī norādīja, ka no partijas viņu šim amatam uzrunāja diezgan daudzi, piemēram, Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš, kurš "ļoti izteikti un skaidri" aicinājis uzņemties šos pienākumus.

Kā ziņots, Vienotība pulcēsies ārkārtas kongresā 4.jūnijā, kurā pārvēlēs partijas vadību. Uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidē Piebalgs un Saeimas deputāts Edvards Smiltēns.

Savukārt uz partijas valdi kandidēs 42 partijas biedri, tostarp arī Āboltiņa.

Āboltiņa jau iepriekš paziņoja, ka nekandidēs uz politiskā spēka priekšsēdētāja amatu. "Es nevienu brīdi neesmu uzskatījusi, ka iespējama atdzimšana bez reālām pārmaiņām partijā, bez reālas partijas vadītāja nomaiņas, bez reālas rindu sakārtošanas. Un tieši tāpēc es neuzskatu un neesmu uzskatījusi par iespējamu kandidēt par valdes priekšsēdētāju nākamajās gaidāmajās 4.jūnija kongresa vēlēšanās," sacīja politiķe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē