Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Policistu arodbiedrība: Valsts drošība bez iekšējās drošības

Iekšlietu ministrija ir uz izmisuma robežas. Darbinieku trūkums ir vērojams absolūti visos pakļautībā esošajos dienestos. Tikai Valsts policijā ir ap 700 aktuālo un vakanto darba vietu. Nabadzīgā alga, kuru tuvākajā laikā jūtami paaugstināt nebūs iespējas, padara situāciju vēl traģiskāku. Neatgriezeniski tuvojas laiks, kad Latvijas iedzīvotāji būs spiesti paši dzēst ugunsgrēkus un paši ies izmeklēt noziegumus.

Nav iespējams nodrošināt Valsts vispārējo drošību, ja iekšējā drošība ir palaista absolūtajā pašplūsmā. Veidojas nepārprotama sajūta, ka esošā politiskā elite dzīvo ārpus Latvijas. Ignorēt un nerisināt savas tautas ikdienas drošības jautājumus ir veicinošākais faktors ārējiem apdraudējumiem.Uz šīs situācijas fona Aizsardzības ministrija plāno iegādāties par 250 miljoniem jaunus bruņutransportierus, kuri Latvijai vajadzīgi, lai veiksmīgi aizsargātu savas robežas un teritoriju no ārējiem apdraudējumiem. Esošais iepirkums ir tikai sākums. Līdz 2020.gadam Aizsardzības ministrija plānveidā realizēs Latvijas armijas mehanizācijas projektu.Unikāls un ļoti valstisks risinājums neapmaksāt Valsts policijas darbiniekiem virsstundas, bet no ietaupītajiem naudas līdzekļiem dāsni sponsorēt Lielbritānijas ieroču tirgotājus, iepērkot šaubīgas efektivitātes militāro tehniku.

Top komentāri

Uz poda lai iet!
U
Kāda vēl virsstundu apmaksa? Kas tā par draudēšanu ar drošības apdraudējumu, kad policijā jau šobrīd valda pārsteidzošs bardaks? Vairs nepietiek laika ražot atrakstīšanās papīrus? 2/3 atlaist vajaga jau vakar. Viena no vairākām mūsu sapuvušā Valsts pārvaldes aparāta dēlēm, kas spējīga vairs tikai sekmīgi parazitēt, jo tā ir vienkārši ērtāk. Priekšnieks priekšnieka galā, atbildibu nav gatavs uzņemties neviens. Pusanalfabēts, bezkaunīgs melis un absolūts "impotents" brīžos, kad jānovērš reāls pārkāpums. Arī kā apjucis bērns, kurš nav pat sagatavots adekvātai rīcībai atbilstoši LIKUMSARGA pienākumiem, piešķirto pilnvaru ietvaros krīzes situācijā, bet vienlaikus nenormāli augstprātīgs. Līdzekļu, atbilstošu pilnvaru vai tehnikas trūkums, ir atrunas, ar ko piebāzīs cilvēkam ausis, lai attaisnotu savu nemākulību, nekompetenci vai vienkārši nevēlēšanos strādāt, kad cilvēks meklē reālu aizsardzību likumīgā veidā - tāds šobrīd ir manas Valsts policista prototips, kas gūts pēc paša murgainas pieredzes pēdējo 2 gadu laikā, pēc piedzīvotiem 2 uzbrukumiem sev un sev tuviem cilvēkiem un pāris atsevišķām epizodēm, kurās bija nepieciešama policijas iejaukšanās. Pat policijas vārda piesaukšana šobrīd izsauc zināmu nicinājumu un nepatīkamas asociācijas. Tiks darīts viss, lai sarežģītu lietas. Nebeidzama atrakstīšanās mēnešiem, papīru kalni, faktu sagrozīšana un manipulācijas ar dokumentiem, lai atsūtītu lēmumu par lietas izbeigšanu, ko, protams, var pārsūdzēt un izstiept vēl uz gadu, ja jums ir "iekšās", daudz laika un līdzekļi ..., lai finālā atkal saņemtu atkārtotu tādu pašu lēmumu, nau jau sakarā ar termiņu nokavēšanu (pašu policistu dēļ) vai noilgumu! Policists darīs visu iespējamo, lai tiktu vaļā no cietušā un vēl visiem spēkiem mēģinās iegalvot cietušajam, ka pats cietušais ir vainīgs. Atklāti nicinoša attieksme, ja uzdrošināsieties "iztraucēt" šīs svarīgās personas veģetēšanas periodā līdz paātrinātās pensijas vecuma sasniegšanai, ir tas, ar ko saskarsieties, ja vērsīsieties ar lūgumu pēc aizstāvības. Pilnībā nemotivēts darbam un atbildībai. Tāds ir mūsu Valsts policijas šī brīža standarts. Policista, kā prestiža un cienījama amata, tēls ir pilnībā sadragāts. Par Valsts policijas policistiem jau sen nevienu neesmu dzirdējis runājam ar cieņu. Juristi, advokāti par policistu darbu izsakās ar neglaimojošu smīnu. Tikai ceļot izglītības līmeni un atalgojumu, vienlaikus samazinot "papīru" policistu skaitu, būtu iespejams sakārtot šo nozari, nevis īdot un žēlojoties par sūro likteni un zemajām algām. Izbeidzot tikai nenormālo atrakstīšanos un papīra izšķerdēšanu vien, jau būtu iespējams panākt reālu rezultātu ne tikai materiālā, bet arī tik dārgā laika ziņā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē