Laika ziņas
Šodien
Migla

Desa metros

SestDiena pirms 30 gadiem rakstīja...

Latvijas prece bija 1994. gada 14. maija SestDienas pirmās lapas tēma. "Kad pirms gadiem pieciem atkal ļāva ceļot uz ārzemēm, daudzi latvieši pārveda lielas plastmasas pudeles ar limonādi un, vakarā ģimenes lokā svinīgi pudeli izdzēruši, tukšo trauku noglabāja kā suvenīru. Tai ir skrūvējams korķītis!" ievadā rakstīja Vita Pētersone.

"Krāja tukšas konfekšu kastītes ar smukiem vāciņiem. Neaizmeta iepakojuma spīdīgos maisiņus. Komisks laiks? Protams. Taču pēc gadiem tāds varbūt liksies arī tagadējais – ar diskusijām par banānu ēšanas ļaunumu un konservantu ietekmi uz dzimumpotenci. Neprātīga jūsma par jebkuru ārzemju preci. Imports kā ļaunuma sakne. Šādās galējībās aizsvārstījušies līdz spēku izsīkumam, mēs beidzot veldzējam sirdi akcijā Izvēlies Latvijas preci. Akcijā svarīgākais ir vārds "izvēlies". Tikai māti un tēvu pats neizvēlas. Šai tautas gudrībai 50 gadus Latvijā nebija, kā ierēdņi saka, seguma. (..) Priekšstatā par Latvijas preci pastāv inerce: tā ir tautiska, dabiska, pīta, austa, adīta. Vietējā pārtika? Nu… puscūcis uz asiņaina bluķa, āboli kastēs, burkāni kaudzēs, nemazgāti, lai būtu ekoloģiski tīri, piens kannās, desas metros…"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Ar mūzikas pedagoga gēnu

Jebkurš bērns var dziedāt! – uzsver bērnu vokālās studijas Siguldiņa vadītāja Elīna Gruzniņa (42). Viņai izdodas organizēt gan sadarbību ar pazīstamiem mūziķiem, ļaujot bērniem uzstāties kopā ar zva...

Pirmie legālie Latvijas saimnieki

Biogrāfiskā vārdnīca Latvijas Satversmes sapulce deputātu biogrāfijās 1920–1922 atklāj deputātu likteņus un rāda laiku, kad Latvijas vēlētāju aktivitāte bija daudz augstāka nekā šodien.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata