Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Jamaikas sprinteru fizioterapeits noliedz savu vainu dopinga skandālā

Dopinga lietošanā pieķerto slaveno Jamaikas sprinteru Asafa Pauela un Šeronas Simpsones fizioterapeits kanādietis Kriss Ksurebs noliedzis abu pausto pieņēmumu, ka viņš ir vainojums notikušajā. 

Kā ziņots, sporta sabiedrību šokējošā notikumu pavērsienā svētdien apstiprinājās informācija, ka dopinga lietošanā ir pieķerti šīs sezonas līderis 100 metru sprintā un viens no planētas ātrākajiem skrējējiem Taisons Gejs no ASV, bijušais pasaules rekordists 100 metros Pauels, kā arī olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļniece 100 metru sprintā un stafetes skrējienā Simpsone. 

Abi jamaikieši notikušajā vaino savu fizioterapeitu, ar kuru aizvadīja kopīgu treniņnometni Itālijā. Pēc informācijas izplatīšanās par pieķeršanu dopinga lietošanā vietējā Itālijas policija veikusi kratīšanu sportistu viesnīcā un sākusi izmeklēšanu par Pauela, Simpsones un Ksureba darbībām. 

Pauels un Simpsone lietojuši aizliegto vielu oksilofrīnu, kas darbojas līdzīgi kā efedrīns. Abi sportisti par iespējamo iemeslu pozitīvajām dopinga analīzēm min uztura bagātinātāju, taču Ksurebs apgalvo, ka nav darījis neko pretlikumīgu un ka sportisti viņu cenšas padarīt par grēkāzi. 

Ksurebs vēstulē virknei pasaules mediju pavēstījis, ka ar abiem jamaikiešiem sāka strādāt šīgada maijā, ar masāžām un padomiem uztura plānošanā palīdzot abiem atkopties no traumām. 

"Kas ir pats svarīgākais, neesmu apgādājis Pauelu vai Simpsoni ar aizliegtajām vielām," paudis Ksurebs, apstiprinot, ka ieteicis viņiem uzturā lietot konkrētus vitamīnus, taču tie visi nākuši no vadošajiem izplatītājiem un iegādāti oficiālā ceļā. 

"Viņi abi acīmredzami meklē grēkāzi. Pats par to esmu pārliecināts, un arī nopratināšana policijā to apliecina - neesmu izdarījis neko sliktu," piebilst fizioterapeits. "Sabiedrībai ir jābeidz klausīties sportistu stāstos par viņu apmānīšanu un jāsauc viņi pie atbildības." 

Kā ziņots, Gejs, kuram pieder trīs labākie šīs sezonas 100 metru skrējieni pasaulē, jau svētdien paspēja atsaukt savu dalību gan piektdien gaidāmajā Dimanta līgas posmā, gan augustā Maskavā gaidāmajā pasaules čempionātā. Tuvākajā laikā tiks pārbaudītas Geja analīžu B proves, bet līdz tam viela, kuras lietošanā viņš ir pieķerts, netiek atklāta. Zināms, ka dopinga analīzes 30 gadus vecajam sportistam tika ņemtas ārpus sacensību kārtas. 

Savukārt Pauels un Simpsone dopinga lietošanā pieķerti pagājušajā mēnesī notikušajās Jamaikas atlases sacensībās dalībai pasaules čempionātā.

Gan Pauels, gan Simpsone noliedz, ka būtu apzināti lietojuši aizliegtās vielas. Tikmēr Gejs izteicies, ka viņu ir pievīlusi kāda persona, arī uzsverot, ka apzināti dopingu viņš nav lietojis. 

Tiek ziņots, ka Jamaikas atlases sacensībās pasaules čempionātam dopinga lietošanā pieķerti kopumā pieci sportisti, taču šī informācija vēl nav apstiprināta. Gan planētas ātrākā cilvēka Useina Bolta, gan pasaules čempiona 100 metru sprintā Johana Bleika pārstāvji uzsvēruši, ka šie sportisti aizliegto vielu lietošanā nav pieķerti. 

Otrdien Bleiks savainojuma dēļ atsauca dalību pasaules čempionātā. 

Kā zināms, jūnijā dopinga lietošanā tika pieķerta izcilā jamaikiešu sprintere Veronika Kempbela-Brauna, kurai izmeklēšanas laikā piemērota pagaidu diskvalifikācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi