Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Kvēps: Rīgas Dinamo ārsts nav bijis pietiekami vērīgs

Latvijas izlases spēlētājs Vitālijs Pavlovs pieķerts dopinga lietošanā, jo pietiekami vērīgs nav bijis viņa pārstāvētās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas Dinamo ārsts Āris Aivars, secinājis valstsvienības ārsts Jānis Kvēps.

Kā Kvēps piektdien apstiprinājis pēc Latvijas Antidopinga komitejas (LAK) sēdes, tieši Rīgas Dinamo ārsts iedevis Pavlovam aizliegtos preparātus.

Kā zināms, Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Vitālijs Pavlovs dopinga lietošanā tika pieķerts Soču olimpiskajās spēlēs - viņa A un B provju analīzēs tika atrasts aizliegtais stimulants metileksanamīns. Tā ir viela, kas var tikt pievienota uztura bagātinātājiem, lai veicinātu organisma atjaunošanos un regulētu ķermeņa svaru.

Kvēps piektdien atzina, ka acīmredzot Aivars nav bijis pietiekami vērīgs, vēstīts portālā lsm.lv.

"Viņš Pavlovam iedevis šo preparātu, bet nav līdz galam paskatījies, kas tajā iekļauts. Zāļu sertifikātos aizliegtā viela nav norādīta, bet uz pudelītes ar ļoti maziem burtiem ir," Kvēps žurnālistiem atstāstījis Aivara skaidrojumu.

Aivars skaidrojis, ka iedevis Pavlovam preparātu, jo "viņš slikti juties". Savukārt, runājot par pašu Pavlovu, Kvēps atzina, ka spēlētājs ir šokā.

Pavlovam pagaidām ir aizliegts spēlēt un viņš gaida Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) lēmumu.

Kā ziņots, pozitīvas dopinga analīzes Soču olimpisko spēļu laikā bijušas vēl vienam Latvijas izlases hokejistam, bet tā vārds oficiāli tiks nosaukts vien pēc Lozannā plānotās Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) disciplinārās komisijas sēdes.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, otrs dopinga lietošanā pieķertais spēlētājs nepārstāv Rīgas Dinamo komandu.

Latvijas iepriekšējie oficiālie olimpiskie dopinga konstatēšanas gadījumi bija 2000.gada Sidnejas Olimpiādē airētājam Andrim Reinholdam, kā arī 2002.gadā pirms Soltleiksitijas olimpiskajām spēlēm bobslejistam Sandim Prūsim, kas gan toreiz neliedza viņam startēt spēlēs.

Kā ziņots, parādot varonīgu sniegumu, Latvijas hokeja izlase Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja astoto vietu.

Kā vēsta SOK antidopinga noteikumi, ja olimpisko spēļu laikā komandu sporta veidā pozitīvas dopinga analīzes tiek konstatētas vairāk nekā vienam sportistam, vienība var tikt diskvalificēta vai pret to var piemērot citas sankcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi