Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Latvija Sočos ceturtā pēc izcīnītajām godalgām uz iedzīvotāju skaitu

Latvijas delegācija ieņem augsto ceturto vietu, rēķinot Soču ziemas olimpiskajās spēlēs iegūtās godalgas pret iedzīvotāju skaitu, vēsta organizatori. Latvija izcīnījusi vienu godalgu uz 501 300 valsts iedzīvotājiem.

Šajā sarakstā pārliecinoša līdere ir ziemas sporta veidu lielvalsts Norvēģija - 26 godalgas uz aptuveni 5,1 miljoniem iedzīvotāju jeb viena medaļa uz 196 011.

Seko Slovēnija, kurā iedzīvotāju skaits ir teju identisks Latvijai, taču izcīnītas astoņas medaļas jeb viena uz 257 708 cilvēkiem. Latviju tikai pavisam nedaudz apsteidz Austrija ar 17 godalgām uz 8,5 miljoniem cilvēku (viena uz 500 088).

Krievija Sočos izcīnīja 33 godalgas, kas bija absolūti lielākais skaits, tomēr šajā sarakstā 143,6 miljonu valsts ieņem vien 13.pozīciju - viena godalga uz 4,35 miljoniem iedzīvotāju. Vēl zemāk ir ASV - 28 medaļas uz 317,5 miljoniem iedzīvotāju ir vidēji viena godalga uz 11,34 miljoniem.

Saraksta pēdējo ailīti ieņem Ķīna - lai gan valsts sportisti Sočos tika pie veselām deviņām medaļām, milzīgais iedzīvotāju skaits (1,36 miljardi) nozīmē to, ka uz 151 miljonu izcīnīta viena godalga.

Vēl citi aprēķini liecina, ka Latvija ir pat otrā, rēķinot izcīnīto medaļu skaitu pret iekšzemes kopproduktu. Šajā sarakstā līdere ir Slovēnija, bet to noslēdz ASV un Ķīna.

Kopumā Sočos 2871 atlēts no 88 valstīm septiņu sporta veidu 15 disciplīnās cīnījās par 98 medaļu komplektiem. Vismaz vienu medaļu izcīnīja 26 valstu pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi