Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināts (21:27) - Zvaigžņotā Krievijas hokeja izlase ceturtdaļfinālā cieš fiasko pret somiem

Krievijas hokeja izlase trešdien piedzīvoja neveiksmi jau otrajā lielajā turnīrā pēc kārtas, Soču olimpisko spēļu ceturtdaļfināla mačā ar 1:3 kapitulējot labi organizētajiem somiem. Uzvarētāju vārtsargs Tūka Rasks atvairīja 37 metienus.

Viss gan sākās Krievijas izlasei labvēlīgi – 8.minūtē vairākumu realizēja Iļja Kovaļčuks, liekot uzgavilēt pārpildītajām mājinieku tribīnēm. Tiesa, ne uz ilgu laiku – jau 77 sekundes vēlāk Juhamati Āltonens panāca izlīdzinājumu, bet perioda izskaņā 43 gadus vecais Tēmu Selanne, kurš spēlē jau sestajās olimpiskajās spēlēs, guva savus otros vārtus – 2:1 somu labā.

Krieviem ne tikai neizdevās ātri atgūt vārtus, bet nācās zaudēt vēl vienu ripu – otrā perioda ievadā Mikaels Granlunds pēc Selannes piespēles vairākumā panāca jau 3:1. Pēdējās 20 minūtēs Krievija izmisīgi centās atspēlēties, pamatīgi nomētājot pretinieku vārtus, tomēr varenie somu aizsardzības bastioni izturēja. Pusfinālā iepriekšējo spēļu bronzas medaļnieki somi tiksies ar kaimiņiem zviedriem, bet Krievija jau trešās olimpiskās spēles pēc kārtas pie godalgām netiek.

Zinetulas Biļaļetdinova vadītā Krievija tādējādi pie medaļām nav tikusi jau otrajā lielajā turnīrā pēc kārtas – pērn pasaules čempionātā krievi palika sestie, ceturtdaļfinālā ar 3:8 kapitulējot ASV. Soču izlasē spēlēja visas spožākās Krievijas zvaigznes ar Aleksandru Ovečkinu, Jevgēņiju Malkinu, Iļju Kovaļčuku, Pāvelu Dacjuku un Aleksandru Radulovu priekšgalā.

Jau iepriekš trešdien pašreizējie pasaules čempioni Zviedrijas hokejisti kā pirmie sekmīgi pārvarēja olimpisko spēļu turnīra ceturtdaļfināla barjeru - 5:0 ar olimpisko debitanti Slovēniju.

Vadībā zviedri izvirzījās 19.minūtē, kad vairākumu realizēja Aleksandrs Stīns, bet turpinājumā Slovēnija sekmīgi aizsargājās. Otro reizi pretinieku aizsardzību Zviedrija uzlauza vien 42.minūtē, izceļoties Danielam Sedīnam. Tad gan maisam gals bija vaļā un līdz spēles beigām pasaules čempionu guva vēl trīs vārtus - vieni Lui Eriksonam, divi Karlam Hagelinam. Zviedrijas vārtos Henriks Lundkvists atvairīja visus 19 metienus. Roberts Kristans tika galā ar 33 no 38 zviedru raidījumiem, bet ar to bija krietni par maz.

Zviedrija kopš 1992.gada ieguvusi divus olimpiskos zeltus (1994, 2006), bet vēl četras reizes ierindojusies 5.vietā, arī pirms četriem gadiem Vankūverā. Tikmēr Slovēnijai Sočos bija olimpiskā debija. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā slovēņi otrdien ar 4:0 pārliecinoši sagrāva Austriju, sasniedzot lielāko panākumu valsts hokeja vēsturē.

Ceturtdaļfinālā iekļuva arī ASV, kas ar rezultātu 5:2 pārspēja Čehiju. Pirmo periodu amerikāņi noslēdza ar 3:1 vadību, vēlāk guva vēl divus vārtus un pārliecinoši nosargāja panākumu. Pusfinālā gaidāms ASV un Kanādas duelis, kas būs 2010.gada Vankūveras olimpiādes fināla atkārtojums. Pusfināli notiks piektdien, spēle par bronzu - sestdien, bet fināls paredzēts svētdien plkst.14 pēc Latvijas laika.

Tādējādi Krievija pašu rīkotajā Olimpiādē ierindojās 5.vietā, Čehijai 6.vieta, slovēņi septītie, bet olimpisko astoņnieku noslēdz Latvija. Tālāk seko Šveice, Austrija, Slovākija un Norvēģija.

Papildinātas pēdējās divas rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

1/4 fināli

Trešdiena, 19.februāris.

10.00 Zviedrija - Slovēnija 5:0

14.30 Krievija - Somija 1:3

19.00 Kanāda - Latvija 2:1

19.00 ASV - Čehija 5:2

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi