Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pasaules mediji: Gudļevska sniegums bija pārdabisks

Latvijas hokeja izlases vārtsarga Kristera Gudļevska sniegums Soču olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā pret Kanādu (1:2) nav palicis nepamanīts - un būtu dīvaini, ja tas tā notiktu. Kristers pret NHL zvaigznēm pārbagāto izlasi atvairīja 55 no 57 metieniem, izšķirošo ripu ielaižot vien pašās mača beigās.

Zīmīgi, ka Gudļevska pārstāvētajam NHL klubam Tampabejas Lightning un Kanādas izlasei ir viens ģenerālmenedžeris - tas ir leģendārais kanādietis Stīvs Aizermens. Jautāts, ko sacīs Aizermenam nākošajā tikšanās reizē, Gudļevskis Ziemeļamerikas žurnālistiem ar smīnu attrauca: "Tev paveicās!"

"Viņš aizvadīja fantastisku maču, saglabājot komandai cerības," pēc spēles sacīja Kanādas un Monreālas Canadiens pirmais numurs Kerijs Praiss, kurš atvairīja 15 no 16 latviešu metieniem. "Tas bija viens no labākajiem vārtsargu sniegumiem, kādu jebkad esmu redzējis."

"Gudļevskis un viņa 55 tūkstošus ASV dolāru lielā AHL alga gandrīz apklusināja Kanādas uzbrukuma spēka 130 miljonus dolāru," raksta Twitter lietotājs @OroStation

Gudļevska un Latvijas sniegums izraisīja īstu lavīnu sociālajos tīklos, īpaši Twitter. Tāpat par Latvijas iespaidīgo pretsparu Kanādai raksta daudzi Ziemeļamerikas mediji:

"Kanāda izdarīja dučiem metienu, bet Latvijas jaunais vārtsargs Kristers Gudļevskis tika galā ar gandrīz visiem" - raksta ESPN, dēvējot latvieša sniegumu par "pārdabisku".

"Kristers Gudļevskis gandrīz paveica neiedomājamo, teju izslēdzot 25 Kanādas superzvaigznes no olimpiskā turnīra jau ceturtdaļfinālā. Pavisam viņš atvairīja 55 metienus, noturot 1:1 līdz pat pēdējām septiņām minūtēm, kad Šī Vebera tālšāviens viņu pārspēja." - The Globe and Mail

"Bet Latvija, wow, Latvija! Viņi saglabāja izredzes vienīgi pateicoties Gudļevskim un Laurim Dārziņam, kurš pārspēja Keriju Praisu izgājienā pirmajā periodā, un viņi gandrīz izturēja! Pārsteidzoši!" - SportingNews

Gudļevskis gandrīz salauž Kanādas sirdi - ar šādu virsrakstu pēc spēles klājā nāk SFGate un vēl vairāki Ziemeļamerikas izdevumi. "Gudļevskis neaizvadīja boksa maču, bet pēc 57 metieniem un tikai diviem ielaistiem vārtiem izskatījās kā kāds, kurš tikko aizvadījis cīņu." Izdevums arīdzan pievērsa uzmanību Gudļevska aizsargķiverei, uz kuras attēlots Brīvības pieminekļa motīvs.

Kanāda tik tikko izvairījās no lielākās izgāšanās mūsdienu hokeja vēsturē, uzskata Toronto Star. Sidnijs Krosbijs&Co ar milzu grūtībām trešajā perioda izrāva knapu 2:1 uzvaru pār varenajiem latviešiem, raksta apskatnieks Damjens Kokss. Savā Twitter kontā mača laikā viņš rakstīja, ka šī varētu kļūt par vēl slavenāku spēli nekā ASV studentu brīnums uz ledus pret PSRS profesionāļiem 1980.gadā Leikplesidā.

The Star pēc latviešu vārtsarga fantastiskā snieguma nākuši klājā ar 10 faktiem par Gudļevski. Nu hokeja līdzjutējiem vajadzētu viņu atpazīt!

Latvijas skrējiens Sočos ir beidzies, bet esiet gatavi par Gudļevski dzirdēt daudz vēl pirms 2018.gada olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā - NESN.com

Tikmēr Kristers ceturtdien devies atpakaļ uz Ziemeļameriku, lai turpinātu cīnīties par vietu zem NHL saules. Iespējams, šī teicamā spēle uz pasaules galvenās skatuves dos papildu grūdienu latvieša karjerai. Vēl pirms gada Gudļevskis bija Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba HK Rīga vārtsargs...



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi