Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Sočos pēc spēlēm buldozeri nebrauks

Kas notiks ar vērienīgajām Soču olimpiskajām celtnēm pēc spēļu beigām - šis jautājums interesē daudzus. Vai tiešām iespaidīgie, miljonus vērtie objekti ir sabūvēti vienreizējiem, septiņpadsmit dienu gariem sporta svētkiem ar nosaukumu - olimpiskās spēles?

Bobsleja, kamaniņu un skeletona kompleksā Sanki satiktais krievu kolēģis Kirils Beļakovs stāsta, ka pēdējā pusotra gada laikā Sočos kļuvis gandrīz vai par pastāvīgo iedzīvotāju - tik regulāri esot bijis jāgatavo materiāli olimpiādes kontekstā. «Par objektiem kalnu ciematiņā bažu nav - pēc spēlēm tajos saimniekos Krievijas izlases sportisti. Mums taču nebija ne savas pienācīga līmeņa kamaniņu trases, jo uzbūvētā Piemaskavā, Paramonovā, ir izpelnījusies daudz kritisku atsauksmju no sportistu puses, ne arī normāla tramplīna, arī ne pasaules līmeņa kalnu slēpošanas trases,» skaidroja Kirils. Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, Krievijas vadošie bobslejisti, kamaniņnieki un skeletonisti turpmāk retāk mērošot ceļu uz Siguldu, jo pie Sanki trases sportistu rīcībā esot nodots arī ērts atpūtas komplekss. Tāpat nacionālās biatlona izlases bāzes vieta turpmāk būšot olimpiskajā kompleksā Laura.

Tomēr sportisti un viņus apkalpojošais personāls nekādi nespēs noslogot saceltās viesnīcas un apartamentus kalnu ciematiņā Krasnaja Poļana. Īstenībā šī vieta gan saucoties Estosadoka, jo savulaik to apdzīvojuši igauņi. Krasnaja Poļana esot nedaudz tālāk uz Soču pusi. Spēļu rīkotāji lēmuši, ka Krasnaja Poļana tomēr skan daudz labāk nekā Estosadoka. Līdzīga situācija esot arī ar galveno spēļu norises vietu. Patiesībā spēles notiek Adlerā, taču Sočiem esot pavisam cits skanējums.

Izveidotās kalnu slēpošanas trases nebūt neatpaliekot no pasaules labākajiem standartiem, jo distances esot pietiekami garas un interesantas. Cenas arī esot pieņemamas. Vienas dienas slēpošanas karte maksājot 1000 rubļu, kas ir 21 eiro. Dzīvošanu varot piemeklēt maciņa biezumam, tiesa, pagaidām vidējās viesnīcas cenas un ēšana Sočos pamatīgi sit pa kabatu. Puslīdz skaidrs, ka uz ārzemnieku pieplūdumu Sočiem cerības mazas, tāpēc liela nozīme būšot Aeroflot noteiktajām aviobiļešu cenām lidojumam no Maskavas uz Sočiem. Pagaidām varot atlidot un aizlidot par 5000 rubļiem (100 eiro), kas maskaviešiem un turīgajiem citu Krievijas pilsētu iedzīvotājiem esot ļoti pieņemami.

Par Soču olimpiskā parka objektiem arī gluži neesot tā, ka pēc spēlēm tiem pāri stūrēs buldozeri. Piemēram, oriģināli uzbūvētais komplekss Aisbergs, kurā sacenšas daiļslidotāji, pēc spēlēm tikšot pārbūvēts par velotreku. Sočos esot senas riteņbraukšanas tradīcijas, tāpēc ar noslogojumu nevajadzētu būt problēmām. Slidošanas centru, kurā notiek ātrslidošanas sacensības, nolemts pārbūvēt par izstāžu kompleksu. Galvenajā stadionāFisht spēlēs futbolu, ja izdosies augstākajā līmenī reanimēt vietējo futbola komandu. Mazo hokeja arēnu Šaibaplānots nodot jaunatnes sporta vajadzībām. Tuvumā esošajā olimpiskajā ciematiņā vairākas ēkas pielāgošot kopmītņu tipa vajadzībām, lai tur dzīvotu un Šaiba arēnā trenētos uz treniņnometnēm atbraukušās jauniešu komandas. Greznība gan liela - jaunajiem hokejistiem trenēties 7000 skatītāju ietilpīgajā hallē. Divas treniņu halles plānots pārvest uz citiem Krievijas reģioniem. Lielajā hokeja hallē Boļšoj ar 12 000 skatītāju ietilpību jau nākamajā sezonā varētu spēlēt jaunizveidota KHL komanda. Par šādas ieceres realizēšanu pirms pāris nedēļām izteicās arī KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs. Mākslīgi izveidot komandu jau var, bet, vai uz spēlēm nāks skatītāji, tas gan esot jautājums, jo Sočos apmēram 40 procenti iedzīvotāju esot armēņu tautības, kurus ieinteresēt skatīties sporta spēli uz ledus laikam jau būšot neiespējami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi