Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Neikšāns/Dzirkals uzvar Kurzemes rallijā

Par Latvijas autorallija čempionāta sestā posma - "Rallijs Kurzeme" -, kas notika Liepājā un tās apkaimē, uzvarētājiem sestdien kļuva Latvijas autosportists Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu no "LMT rallija komandas", informēja vienība.

Rallija otro dienu Neikšāns/Dzirkals iesāka, esot trešajā vietā absolūtajā vērtējumā un N4 klasē aiz krieva Alekseja Lukjaņuka un igauņa Kaspara Koitlas, bet pabeidza kā uzvarētāji.

Pārliecinoši iesākuši otro dienu, Neikšāns/Dzirkals pēc septītā ātrumposma jau izvirzījās rallija vadībā, un iegūto pārsvaru noturēja līdz pat finišam, izcīnot otro uzvaru šā gada Latvijas čempionātā.

"Šī bija stratēģiski pareizi aizvadīta diena," pastāstīja Dzirkals. "Prieks, ka pārsvaru ieguvām ceļos, kas bija nezināmi - sestajā ātrumposmā Lietuvā, kā arī septītajā un astotajā ātrumposmā, kura ceļos mēs nekad pirms tam nebijām bijuši, pat ne treniņos."

"Pēc pirmās rallija dienas nolēmām, ka šodien uzreiz sāksim ar maksimālo ātrumu, un viss izdevās lieliski," atzina Neikšāns. "Sakoncentrējāmies uz pirmo ātrumposmu, izvirzījāmies vadībā un iekrājām pārsvaru, bet devītajā posmā galvenais bija to nepazaudēt. Savukārt pēdējos divus ātrumposmus jau braucām ar domu par drošu finišu."

"LMT rallija komandas ekipāža" īpaši uzsvēra šai rallijā valdījušo konkurenci, kas bija īpaši spēcīga, līdz ar to izdevās interesantas sacensības - finišā uzvarētājus no otrās vietas ieguvēja Koitlas šķīra tikai 5,18 sekundes.

"Cīņa par godalgoto trijnieku bija laba. Domāju, ka arī skatītājiem tā patika," izteicās Neikšāns. "Patīkami cīnīties tādā konkurencē. Žēl, ka Lukjaņuks izstājās, jo viņa rezultātu mēs "uzmanījām" vēl devītajā ātrumposmā."

Neikšāns/Dzirkals bija vienīgā Latvijas ekipāža, kas kāpa uz rallija "Kurzeme" goda pjedestāla absolūtajā vērtējumā. Otro vietu ieguva Koitla, kurš tagad izvirzījies vadībā Latvijas čempionāta kopvērtējumā, bet trešais finišēja viņa tautietis Sīms Plangi.

Šīs trīs ekipāžas uz goda pjedestāla arī N4 klases vērtējumā.

Kopumā Latvijas čempionātā šogad notiks septiņi posmi. Čempionāts 29. un 30.septembrī tradicionāli noslēgsies ar Jūrmalā un Kuldīgā notiekošo ralliju "Latvija".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi