Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

LKA studenti veido asa sižeta komēdiju par deviņdesmito gadu kriminālajām aprindām

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) audiovizuālās mākslas studenti sākuši darbu pie diplomdarba īsfilmas Limuzīns ķiršu krāsā, kas iecerēta kā asa sižeta komēdija par kriminālajām aprindām deviņdesmito gadu pasaulē un atklās cilvēka morāles un ētikas robežas, informēja LKA pārstāvji.

Lai arī filmas tapšanu līdzfinansē Valsts kultūrkapitāla fonds un atbalsta LKA Nacionālā filmu skola, lai filmu pabeigtu, ir nepieciešams papildu finansējums, tāpēc filmas radošā komanda lūdz sabiedrības atbalstu, ziedojot pūļa finansējuma platformā GoGetFunding: https://gogetfunding.com/asa-sizeta-komedija-limuzins-kirsu-krasa/.

"Filmas ideja radās, dzirdot stāstus un dēkas par “trakajiem deviņdesmitajiem”, un iedvesmojoties no asa sižeta komēdijas žanra režisoriem – Gaja Ričija (Guy Ritchie) un Edgara Raita (Edgar Wright). Pats deviņdesmitajos esmu dzīvojis tikai dažus mēnešus, par to esmu tikpat priecīgs, cik bēdīgs. Nenoliedzami, deviņdesmitajiem ir savs neatkārtojamais šarms, tie ir pilni ar stāstiem un notikumiem, kuri ir ļoti pateicīgi filmas formātam," atklāj Limuzīns ķiršu krāsā režisors, LKA audiovizuālās mākslas trešā kursa students Mārcis Pauls Pārups.

Filmā kā aktieris dramatiskā lomā dalību apstiprinājis bokseris Kristaps Zutis un profesionāli Latvijas aktieri, kuru vārdi tiks atklāti vēlāk, kā arī pārsteidzoši un ekstravaganti tipāži, kas nav profesionāli aktieri. Apšaudes, pakaļdzīšanās un ironiski joki, to visu varēs ieraudzīt īsfilmā, ko ir plānots pabeigt 2024. gada jūnijā, un jau šobrīd norit filmēšanas process.

"Cilvēku daba nereti mēdz būt absurda. Īpaši brīžos, kad noteikumi šķietami nepastāv, atklājas cilvēka gandrīz dzīvnieciskā un vardarbīgā daba," uzsver filmas producente Rebeka Japiņa. Filma piedāvās komisku skatījumu uz sabiedrību un organizēto noziedzību, atklājot paradoksus un absurda situācijas.

Filmas radošā komandu veido režisors, scenārija autors, montāžas režisors Mārcis Pauls Pārups, operators, Lielā Kristapa nominants, Arvis Belovs, producentes Rebeka Japiņa un Elizabete Bethere, scenārija līdzautors, režisora asistents Emīls Siliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja