Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Eiropas futbola haka

"Apkaunojošākais zaudējums no visām 959 spēlēm Anglijas izlases vēsturē - pret valsti ar 333 tūkstošiem iedzīvotāju un galveno treneri zobārstu," nākamajā dienā pēc Anglijas sensacionālā zaudējuma Islandei (1:2) Euro 2016 astotdaļfinālā rakstīja britu laikraksts The Times. Nav brīnums, ka Anglijas izlases galvenais treneris Rojs Hodžsons pēcspēles preses konferencē, neviena neskubināts, nolasīja no iepriekš sagatavotas lapas tekstu par atkāpšanos no amata.

"Heimirs Halgrimsons mums pirms spēles sacīja, ka Anglijas uzvarēšana mainītu mūsu visu dzīvi," sava trenera pirmsspēles uzrunu pēc mača atklāja Islandes izlases vārtsargs Hanness Haldorsons. Mača sākumā viņš savā soda laukumā nogāza Rahīmu Stērlingu, un 11 metru soda sitienu aukstasinīgi realizēja Veins Rūnijs. Tobrīd šķita, ka tūlīt, tūlīt Islande sabruks un tai pārbauks pāri līdzīgi tam, kā favorīti beļģi izdarīja ar Ungāriju, taču pēc nieka divām minūtēm islandieši atjaunoja līdzsvaru rezultātā - skandināvu kapteinis Ārons Gunarsons kārtējo reizi izcēlās ar savām prasmēm tālu izmest bumbu no sānu līnijas, un Ragnars Sigurdsons guva vārtus. "Redzēsim, kas tālāk notiks, taču šis ir varens stāsts sportā, ļoti varens," piebilda Haldorsons.

"Šī bija jau otrā vai trešā reize, kad es guvu vārtus pēc tāla sānu metiena. Tas ir viens no mūsu galvenajiem ieročiem, tāpēc tas nav pārsteigums," neapšaubāmi bīstamāko Eiropas komandu no sānu iemetieniem raksturoja angļus šokējušo pirmo vārtu autors Sigurdsons.

"Mēs šokējām pasauli. Esmu prieka pārpilns. Treneris [Larss Lāgerbeks] pirms spēles sacīja, ka viņš vēl nekad nav zaudējis Anglijai un ka mums tas jāturpina," atklāja Islandes aizsargs Kari Arnasons. Viņš norādīja, ka, gadiem ilgi spēlējot kopā ar aizsardzības partneri Sigurdsonu, abi saprotas teju perfekti un spēlē pret Angliju jutās visu kontrolējam.

Paši angļi pēc spēles, saprotams, nebija diez cik runīgi. Uz žurnālistu jautājumiem atbildēja tikai Džo Hārts, kurš bija līdzvainojams otrajā vārtu zaudējumā, un kapteinis Veins Rūnijs. Britu mediji par spēli pret Islandi ielika vērtējumu "nulle" absolūti visiem saviem futbolistiem, ļoti vēlu laukumā uz maiņu nākušo Markusu Rašfordu ieskaitot.

Visu rakstu, kā arī ekspertu komentārus un gaidāmo ceturtdaļfinālu apskatu lasiet šodienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi