Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

EURO-2016: Polija par pusfinālu pret Portugāli un Ronaldu

Vienalga, kura komanda uzvarēs, tās iekļūšana pusfinālā būs lielāks vai mazāks pārsteigums. Ne Polijas, ne Portugāles futbola izlase nebija starp Euro 2016 favorītēm pirms turnīra, taču tieši šo divu komandu starpā ceturtdien tiks noskaidrots pirmais pusfinālists.

Neliela favorīta statusā šajā spēlē gan būs portugāļi ar savu lielāko zvaigzni Krištianu Ronaldu priekšgalā, lai gan arī poļiem ir pasaules līmeņa uzbrucējs Roberta Levandovska personā, turklāt pārējās pozīcijās tieši Polijai laikam ir meistarības ziņā labāk sabalansēts sastāvs. Šajā mačā interesants būs ne tikai Ronaldu un Levandovska duelis pretējās laukuma pusēs. Laukuma vidū, visticamāk, sacentīsies turnīra divi spilgtākie jaunie futbolisti Renatu Sančess (Portugāle) un Bartošs Kapustka (Polija).

Kapustka diskvalifikācijas dēļ izlaida savas valstsvienības astotdaļfināla maču pret Šveici (1:1, 5-4 pēcspēles sitienos), bet būs ierindā ceturtdaļfināla spēlē. Savukārt Portugālei, kurai šis būs jau sestais ceturtdaļfināls Eiropas čempionātos pēc kārtas (rekords), zem jautājuma zīmes ir divu futbolistu - Andrē Gomeša un Rafaela Gverero - dalība. Tie gan nav svarīgākie spēlētāji Portugāles izlasei, un viņi ir aizstājami.

Abas valstsvienības līdz šim savā starpā spēlējušas desmit reižu. Portugālei ir četras uzvaras, Polijai - trīs, un trīsreiz fiksēts neizšķirts. Kopīgā vārtu attiecība ir 13:9 Portugāles labā. Līdzšinējās četrās spēlēs Ronaldu guvis jau divus vārtus, savukārt Polijas spilgtākā zvaigzne Levandovskis ir tukšā, kas satrauc poļu fanus. "Protams, es vēlos, lai Roberts kļūtu par trešo poļu snaiperi pēc tam, kad divas Smolareku paaudzes to paveikušas. Roberts Francijā paveic lielisku darbu, smagi strādā komandas labā. Es tiešām apbrīnoju viņa ziedošanos komandai. Un fakts, ka viņš vēl nav guvis vārtus, nav svarīgs. Nevienu no uzvarām viņš neiemainītu pret paša gūtiem vārtiem. Es vēlos, lai viņš gūst vārtus, taču tikpat priecīgs būšu arī par, piemēram, Kamila Grosicka vai pat [vārtsarga] Lukaša Fabjanska vārtiem," poļu snaipera veikumu Francijā komentēja bijušais Polijas izlases spēlētājs Eusebiušs Smolareks.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Polija 45%-Portugāle 55%

Līderi: Roberts Levandovskis, Jakubs Blaščikovskis, Gžegošs Krihovjaks
Trumpis: aizsardzība. Vienīgos vārtus turnīrā poļi ielaiduši pēc Čerdana Šakiri sensacionālā raidījuma atmuguriskā lēcienā. Un spēlēts taču arī ar pasaules čempioni Vāciju...
Trūkums: aukstasinība uzbrukumu noslēguma fāzē. Levandovskis nosmeļ lielāko daļu pretinieku aizsargu uzmanības, un tādās reizēs bieži vien brīvs paliek Arkadiušs Miliks, kurš pārāk bieži savas iespējas neizmantoja.
Iespaidīgākā epizode turnīrā: pēcspēles sitienu sērija spēlē pret Šveici. Nekļūdieties nevienā no 11 metru sitieniem, iegūta arī papildu pārliecība par līdzīgām sērijām turpinājumā.

Līderi: Krištianu Ronaldu, Nani, Pepe
Trumpis: individuāli meistarīgi izpildītāji uzbrukumā. Un Portugāles sakarā pat nav svarīgi, vai komanda spēlē uz pretuzbrukumiem vai kontrolē bumbu vairāk: Ronaldu, Nani un pat uz maiņu nākošais Rikardu Kvarešma var izmantot gan savu ātrumu, gan dribla iemaņas vārtu gūšanai.
Trūkums: aizsardzība, it sevišķi standartsituāciju izspēlē. Veidi, kādos Portugāle ielaida bumbas pret Islandi un Ungāriju, lika apšaubīt aizsargu spēju spēlēt atklātu futbolu.
Iespaidīgākā epizode turnīrā: nemitīgā atspēlēšanās grupu stadijas pēdējā mačā pret Ungāriju. Ja tas nebūtu izdevies, play-off varētu būt arī citāds. Vairāki vārti gūti pēc centrējumiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi