Laika ziņas
Šodien
Dūmaka
Rīgā +20 °C
Dūmaka
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ronaldu: Vēlos kaut ko izcīnīt arī ar Portugāles izlasi

Nupat par Francijā notiekošā Eiropas čempionāta pusfinālisti kļuvusī Portugāles futbola izlase ir uz pareizā ceļa un tā tuvojas sava sapņa īstenošanai, izteicās šīs valstsvienības līderis Krištianu Ronaldu.

Jau vēstīts, ka Portugāle ceturtdien pēc pamatlaika un pagarinājuma Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā cīnījās 1:1 ar Poliju, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā bija pārāka ar 5:3.

"To paveica visa komanda, un visi futbolisti ir jāapsveic. Šobrīd jau viss var notikt. Savas karjeras laikā esmu izcīnījis gandrīz visus titulus, tāpēc, šobrīd noslēdzot karjeru, es justos priviliģēts. Tomēr neslēpju, ka vēlos kaut ko izcīnīt arī ar Portugāles izlasi," pauda Spānijas granda Madrides Real futbolists Ronaldu. "Esam uz pareizā ceļa."

Portugāles labā vārtus ceturtdien guva tikai 18 gadus vecais Renatu Sanšešs.

"Cilvēki mūs kritizē, taču mūs tas neinteresē, jo esam iekļuvuši Eiropas čempionāta pusfinālā. Šis ir lielisks brīdis man un visai komandai, jo, lai to sasniegtu, esam strādājuši ļoti smagi," pauda Sanšešs, kurš kļuvis par kontinenta finālturnīru visu laiku trešo jaunāko vārtu guvēju.

Zīmīgi, ka šī turnīra piecās spēlēs Portugāle ne reizi nav izcīnījusi uzvaru pamatlaikā, jo arī astotdaļfināla spēle pret Horvātiju tai noslēdzās pagarinājumā, kamēr apakšgrupu turnīrā tika fiksēti trīs neizšķirti.

Tikmēr Polijas valstsvienībā vienīgos vārtus pamatlaikā guva Roberts Levandovskis, kuram izlasē tie bija pirmie vārti šogad aizvadītajos astoņos mačos.

"Šis zaudējums ir sāpīgs, un tas sāpēs vēl ilgu laiku," izteicās Levandovskis. "Zaudējām komandai, kas vairāk pietur bumbu un kas nav uzvarējusi nevienu spēli, taču tik un tā sasniegusi pusfinālu. Tas ir paradokss."

Polijas izlases galvenais treneris Adams Navalka gan centās saglabāt optimismu, paužot cerību, ka šis ir panākumu "sākums, nevis beigas".

"Mēs joprojām progresējam, ko pierādīja šī čempionāta apakšgrupu un izslēgšanas turnīri. Spēlējām ļoti interesantu futbolu. Vienmēr cenšamies pilnveidoties un nākotnē raugāmies ar optimismu," uzsvēra Navalka.

Eiropas čempionāta pusfinālā Portugāle tiksies ar Velsu vai Beļģiju, kas savstarpējo maču aizvadīs piektdien.

Portugāle piedalās savā septītajā Eiropas čempionātā, turklāt allaž izkļuvusi no apakšgrupas. Lielākais panākums gūts 2004.gadā, kad savās mājās tika zaudēts finālā, bet 1984., 2000. un 2012.gadā neveiksme ciesta pusfinālā.

Savukārt Polija pirmoreiz finālturnīrā spēlēja 2008.gadā, bet otro aizvadīja pirms četriem gadiem, kad kopā ar Ukrainu rīkoja sacensības. Šajos divos turnīros tā nebija tikusi pie uzvarām, taču šogad Navalkas trenētā vienība izcīnīja uzreiz trīs panākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi