Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +23 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Daugaviņš: Grūti iet, bet atrodam veidu, kā uzvarēt

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionāta pirmajās spēlēs iet grūti, taču tā atrod veidu, kā uzvarēt, pēc otrā mača sarunā ar žurnālistiem secināja valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Jau ziņots, ka Daugaviņam arī otrajā mačā gūstot uzvaras vārtus papildlaikā, turklāt pēdējā sekundē, Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Ostravā pasaules čempionāta spēlē ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 1:0) pārspēja Franciju.

Daugaviņš ar diviem uzvaras vārtiem papildlaikos izcēlās arī 2015.gada pasaules čempionātā Prāgā, taču ne divās spēlēs pēc kārtas.

"Zināju, ka viņi vairs nevar mums iemest. Mēģināju apzagt pretinieku un nostrādāja. Gāju un nezināju, cik laika palicis. Bija jātaisa māņkustība, jo, ja vienkārši mestu, tā varbūtība iemest labam vārtsargam ir ļoti maza," šī mača vārtu guvumu atcerējās Daugaviņš, kurš ripu pāri vārtu līnijai raidīja sešas sekundes desmitdaļas pirms beigu signāla.

Arī sestdien notikušajā mačā ar poļiem Latvijas izlasei tikai nedaudz trūka, lai piedzīvotu zaudējumu pamatlaikā.

"Citādāk jau neviens nebrauktu, ja nebūtu tik interesanti. Grūti iet, bet atrodam veidu, kā uzvarēt. Strādā, strādā un beigās izej vadībā, taču ielaid vārtus... Cepuri nost, ka nesabrūkam. Hokejā bieži notiek tā, ka ielaid un uzreiz dabū vēl vienu ripu vārtos. Jāpriecājas par katru uzvaru. Žēl, ka nav sešu punktu kabatā, taču arī divas uzvaras mēs ņemam," stāstīja Daugaviņš.

No Latvijas izlases uzbrucējiem Daugaviņam ir lielākais vidējai spēles laiks, tiesa, sezonā Slovākijā viņš jau pieradis pie daudz minūtēm uz ledus. 

"Ceru, ka katrā spēlē nebūs ap 25 minūtēm jāspēlē, jo tas apgrūtina ilgtermiņā. Ķermenis ir pieradis, taču šeit līmenis ir augstāks un ir jākoncentrējas saguruma brīžos," skaidroja izlases kapteinis.

Daugaviņš arī atzīmēja, ka komandai bijis labs spēles sākums, taču neizmantotie momenti ļāva iniciatīvai nonākt pretinieku rokās. 

"Neiemetām, dabūjām noraidījumus un viņi sajūta spēles garšu. Viņiem ir hokejisti, kuri gadiem spēlē pasaules čempionātā un ir līderi savos klubos. Ja neizejam spēlē ar blīkšķi, tad ir grūtāk," teica Daugaviņš.

Pēc tam 14.maijā Latvija tiksies ar Kazahstānu, 15.maijā - ar Vāciju, 18.maijā - ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi