Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Latvijas čempionāta 2. posmā regbijā jauniešiem Livonia uzvara un otrā vieta

Svētdien, 12. maijā, Baldones stadionā notikušajā Latvijas čempionāta otrajā posmā regbijā jaunākajās jauniešu grupās sekmīgāk nekā pirmajā posmā nospēlēja RK “Livonia” komanda, kas šoreiz izcīnīja divas godalgas – vienu pirmo un vienu otro vietu. Tāds pats veikums ar pirmo un otro vietu arī RK “Mītava”, bet Eleja nopelnīja trīs trešās vietas.

Aprīļa vidū U14, U12 un U10 jaunieši LNK stadionā "Mapri Būve" uzsāka 2024. gada regbija čempionātu, bet pēc mēneša jeb pagājušo svētdien trīs jaunāko jauniešu grupu regbisti noskaidroja labākos otrajā posmā, kam bija cita mājvieta – Baldones stadions. Ja aprīļa vidū šajās trijās grupās RK “Livonia” ieguva vienu godalgu – pirmā vieta U14 grupā, tad šajā posmā livoniešu godalgu skaits dubultojās, proti, jaunie livonieši divas reizes bija trijniekā , atkārtoti triumfējot U14 grupā un izcīnot otro vietu U12 grupā.

“Livonia” tāpat kā pirmajā posmā arī otrajā posmā pārliecinoši aizvadīja U14 grupas turnīru, atkal piecu komandu konkurencē uzvarot visās četrās spēlēs un vēlreiz izcīnot pirmo vietu. Jaunie livonieši trīs komandas pārspēja ļoti pārliecinoši – 12:0 pret Eleju, 10:0 pret Ļaudonu, bet ar 9:1 tika uzvarēta Baldone/Ikšķile. Divu spēcīgāko komandu duelī par uzvaru posmā līdzīgā spēlē “Livonia” ar 5:3 pārspēja RK “Mītavu”, kuriem ļoti sīvu pretestību cīņā par otro vietu sastādīja elejieši, piekāpjoties tikai ar punkta starpību – 3:4.

U12 grupā sešas komandas tika sadalītas divās grupās pa trim katrā. “Livonia/Rīga” B grupā ar 14:0 pārspēja Ļaudoni, bet nospēlēja neizšķirti 3:3 ar Baldoni/Ķekavu. Tā kā livonieši Ļaudoni uzvarēja ar lielāku rezultātu nekā baldonieši, tad “Livonia/Rīga” pirmā vieta grupā. Otrajā grupā divas uzvaras izcīnīja “Mītava”, aiz sevis atstājot Eleju un Ikšķili.

Grupu uzvarētāji tikās finālā, jo pusfinālā “Livonia/Rīga” līdzvērtīgā cīņā ar 6:4 uzveica elejiešus, bet “Mītava” ar 9:3 samērā viegli tika galā ar Baldoni/Ikšķili. Gandrīz tāds pats rezultāts – 8:3 – tika uzrādīts arī finālspēlē, kurā pārāki izrādījās  mītavieši, atkārtojot pirmā posma panākumu. Savukārt aprīlī 4. vietu ieguvušie “Livonia/Rīga” jaunie regbisti, lai arī zaudēja finālspēlē, tomēr var lepoties ar sekmīgāku startu un otro vietu. Mazajā finālā ļoti līdzīgā spēlē Eleja ar 5:4 pieveica Baldoni, otro posmu pēc kārtas ieņemot trešo vietu un šoreiz bez godalgām atstājot otrā posma mājiniekus.

Jaunākā U10 grupa bija viskuplāk pārstāvēta, jo tur piedalījās astoņas komandas, kas bija sadalītas pa četrām katrā. “Livonia/Engure” pārspēja otru “Livonia” komandu un līdzvērtīgās spēlēs ar 2:5 un 3:5 piekāpās Elejai un RKĢ, esot tuvu spēlei par 3. vietu, kur iesaistījās grupu otro vietu ieguvējas. “Livonia”/Engure” otro posmu noslēdza ar 10:1 uzvaru pār Ikšķili un 5. vietu, bet, neesot labākajā sastāvā, “Livonia/Rīga” ieņēma astoto vietu. Finālā RKĢ ar 6:4 uzvarēja Baldoni, bet spēlē par 3. vietu Eleja ar 8:1 bija pārāka par “Mītavu”.

Ļoti priecīgs par audzēkņu paveikto ir RK “Livonia” jauniešu treneris Artūrs Baranovskis. “Liels prieks, ka uzvarējām visas spēles U14 grupā, to paveicot faktiski bez problēmām, ko var redzēt arī rezultātos. Izņēmums bija “Mītava”, kas sarūpēja nelielu pretestību. Šodien varējām izlikt pilnu sastāvu, un spēlēt dabūja pilnīgi visi, rādot ļoti labu sniegumu gan standartsituācijās, gan “atvērtā” spēlē.”

“U12 komandu vadīja Jegors Alimovs. Šoreiz izlikām vienu apvienoto komandu šajā grupā, jo daži “Livonia/Engure” spēlētāji bija apslimušies, tāpēc pārējie engurieši spēlēja pie “Livonia/Rīga”.  Livonieši spraigi cīnījās un aizcīnījās līdz 2. vietai. Finālā par pirmo vietu nopietns zaudējums, tāpēc ir jāstrādā un jāliek kārtīgi klāt, taču šie jaunieši ir uz pareizā ceļa,” akcentē Baranovskis.

“U10 grupā uzlikām divas komandas. Rīgas komandai nedaudz pietrūka spēlētāju, tāpēc arī 8. vieta. Taču “Livonia/Engure” patīkami pārsteidza un labi nocīnījās, revanšējoties par pirmajā posmā zaudētām spēlēm. Tādējādi jaunie spēlētāji paši arī ir priecīgi,” komentēt “Livonia” treneris, uzslavējot arī turnīra labo organizāciju.

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi